Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Разлози ЗАШТО људи ВЕРУЈУ У СУДБИНУ: Случајности не постоје или је свако кројач своје среће?

Судбина је појам који се односи на унапред одређени ток и исход нечијег живота, који не зависи од слободне воље, избора или случајности. Судбина је нешто што је записано у звездама, у карми, у божјој вољи или у некој другој вишој сили.

1697114671_1.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Веровање у судбину је веома распрострањено међу људима различитих култура, религија и епоха.

Постоје многи разлози зашто људи верују у судбину, а ево неких од њих:

1. Веровање у судбину даје смисао и сврху животу. Људи који верују у судбину сматрају да њихов живот има неки дубљи значај и циљ, који превазилази њихово тренутно стање и околности. Они верују да су део неког већег плана и да имају неку посебну улогу или мисију у свету. Ово им помаже да се носе са тешкоћама, изазовима и патњама које им се дешавају, јер верују да све има свој разлог и своју поуку.

2. Веровање у судбину доноси утеху и наду. Људи који верују у судбину осећају се утешено и охрабрено када се суоче са губитком, разочарањем или неуспехом. Они верују да то није крај њихове приче, већ само једна станица на њиховом путовању. Они верују да их судбина чека са нечим бољим, лепшим и срећнијим, ако буду стрпљиви, верни и оптимистични.

3. Веровање у судбину подстиче поверење и предају. Људи који верују у судбину имају више поверења у себе, у друге и у живот. Они не брину превише о томе шта ће се десити сутра, јер верују да је то већ одређено и да ће бити онако како треба да буде. Они се предају судбини и прихватају оно што им се дешава, без отпора, љутње или жаљења. Они верују да је судбина њихов савезник, а не непријатељ.

4. Веровање у судбину јача љубав и захвалност. Људи који верују у судбину цене више оно што имају и оно што им се дешава, јер верују да је то дар и благослов од судбине. Они воле више људе који су им суђени, јер верују да су то њихове сродне душе, које су их пронашле преко времена и простора. Они су захвални за све лепе тренутке и искуства која им судбина пружа, јер верују да су то знаци њене наклоности и милости.

5. Веровање у судбину инспирише радозналост и авантуру. Људи који верују у судбину су отворени за нова искуства, изазове и могућности, јер верују да их судбина води ка њима. Они су радознали да открију шта им судбина спрема, каква изненађења, лекције и награде. Они су спремни да изађу из своје зоне комфора и да истраже непознато, јер верују да их тамо чека нешто вредно и занимљиво.

Ово су само неки од разлога зашто људи верују у судбину. Наравно, постоје и другачија мишљења и ставови о овом питању, који зависе од личног искуства, образовања, културе и вере. Међутим, оно што је сигурно је да веровање у судбину има своје предности и мане, као и свако друго веровање.

На крају, важно је да свако пронађе оно што му одговара и што му доноси мир, радост и срећу у животу.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas