Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХРАБРА ДЕВОЈКА

СРПСКА СНЕЖНА ПРИНЦЕЗА: Светлана је прошла пут од ЗЛОСТАВЉАЊА до каријере успешног АЛБИНО МОДЕЛА (ФОТО)

„Ја сам дете Месеца и зовите ме Суми“ – овим речима је двадесетогодишња Светлана Шлапак из Обреновца започела разговор пред камерама за емисију на Тв Прва.

1638874951_pjimage--60-.jpg
Фото: Принтскрин/ТитТок/@albinogirll
Oglas

Суми је рођена са албинизмом, али јој то не представља проблем да живи пуним плућима, а како је текла њена животна прича, прочитајте у наставку текста.

Лоше оцене лекара

Рођена је пре 20 година, превремено, са белом косом, риђим трепавицама и изразито тамним, љубичасто-плавим очима. Њен неуролошки статус као бебе није био идеалан, па је показивала слабост и нестабилност у екстремитетима, а убрзо је констатовано и да јој је вид оштећен и да јој очи “шетају”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUMI (@albinogirl)

Међутим, лекари јој нису одмах исписали дијагнозу која ће јој нешто касније у потпуности променити и одредити живот – албинизам. Десило се то када је умало остала без ока, са неких 15 година.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО! Човек поставио 30.000 ЛАМПИЦА и мора да притисне 98 ПРЕКИДАЧА да би их укључио (ФОТО/ВИДЕО)

Тада јој се за већ прилично уништено и превише осетљиво око, уз ношење наочара „као дно од тегле“ и сочива, а у циљу исправљања страбизма, једно сочиво залепило и изврнуло у унутрашњост ока. Лекари су тада први пут споменули албинизам на папиру.

Осуде људи

Њен несвакидашњи изглед изазивао је различите реакције људи. Многи су је из незнања осуђивали, али су зато други препознали њену посебност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SUMI (@albinogirl)

Суми је однедавно постала модел и то јој је улило велико самопоуздање. Некада је одбијала сваку могућу помоћ, а сада користи читач екрана и бели штап. Путем друштвених мрежа шири свест људима о различитим врстама албинизма, о хендикепима и о томе како помоћи слепим и слабовидим особама, како им правилно прићи.

@albinogirll

Albinizam nekad hendikep sada prednost. Volite sebe i budite jedinstveni. Nedajte da vam neko uzme snove 💚

♬ Love The Way You Lie - Eminem,Rihanna

– Ти си баба, вампир, дух, не можеш на светло, стално ти нешто смета, како си сада потпуно бела а била си смеђа – слушала је, и не зна ни сама одакле проналазила снагу да се не обазире, решавајући многе озбиљније здравствене и друге проблеме са којима се ваљало борити.

Данас, она шири поруку љубави и својим примером покушава да подигне свест људи о албинизму.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas