· · Коментари: 0

Жена која је 50 година трагала за сином кога су јој одузели: ''КАТОЛИЧКА ЦРКВА ПРОДАЛА ЈЕ МОЈЕ ДЕТЕ'' ( ФОТО/ВИДЕО)

Самохрана мајка, Филомена Ли била је присиљена да преда сина ирским часним сестрама, које су га продале богатим Американцима

1669366575_profimedia-0231785758-Filomena-naslovna.jpg
Пхото: Профимедиа

Много је примера крајње нечасног понашања католичке цркве, иако се већина тешко може доказати. Остала су 
сведочанства људи, као и непрежаљена туга за оним што су изгубили.
Један случај седамдесетих година боде очи јавности, толико да се и сам папа покушао искупити за ово страшно недело.

Фото: Схуттерстоцк

Реч је о случају Филомене Ли, и њеног сина Ентонија који је дат ( тачније продат) имућној породици на усвајање,
поред живе и здраве мајке. Мајке, која за то није ни знала. Филомена је ћутала пуних 50 година, а онда је одлучила да проговори о овом страшном злочину од стране цркве.
Она сада има 89 година, живи у Ирској, али на дан данас не може да заборави свог вољеног сина Ентонија.

Када је имала 18година, Филомена је остала у другом стању. Њени родитељи нису могли да поднесу срамоту, због ћеркине трудноће, па је шаљу у ''посебну'' цркву за самохране мајке у Ирској. Без икакве подршке породице и партнера, Филомена је била приморана да живи у тој цркви и поштује правила. Није ни била свесна сумњивог посла који се догађа иза затворених врата самостана.

Прочитајте још: ЗЛОСТАВЉАО ЖЕНЕ, ОПТУЖЕН ЗА КАНИБАЛИЗАМ, ПОРОДИЦА ГА СЕ ОДРЕКЛА: Глумац Арми Хамер се потпуно повукао из јавности, а сада изгледа ОВАКО (ФОТО)

Фото: Схуттерстоцк

Када је дете напунило 3 године, почеле су посете разних породица које су желели да га усвоје, а све се крило од Филомене. Несрећна жена је касније испричала, да ју је једна часна сестра буквално приморала да потпише папире за усвајање. Она је тада била веома млада и уплашена, и није имала никога на свету ко би је посаветовао и заузео се за њу.

Када је напустила цркву, удала се и родила ћерку Џејн, којој је испричала шта се десило са сином Ентонијем. Када је одрасла, Џејн је почела да тражи брата. Педесет година након овог страшног догађаја, Филомена никоме другом о овоме није причала, од срамоте, али и због страха од католичке цркве.

Фото: Профимедиа

Часне сестре које су радиле у цркви, негирале су да су било које дете дале на усвајање. Али Џејн открива да су и многа друга деца доживела сличну судбину. Како 'Гардијан' наводи, постоји још хиљаде деце без родитеља, чији су се животи заувек променили похлепом и дволичношћу цркве , и власти. Као и у овом случају, многа деца трагају за својим биолошким родитељима, и кроз њих- за својим идентитетом.

Прочитајте још: ПОКУШАВАЛА САМ ДА СПРЕЧИМ СИНА ДА БУДЕ ГЕЈ, а волела бих да сам знала ово- интимна ИСПОВЕСТ једне мајке (ФОТО)

Име које је Ентони добио у усвојитељској породици је Мајкл Хес.
Мајкл је био мучен питањима такође, одакле долази, ко су му родитељи. Током живота у Америци, када је Џорж Буш Сениор био на власти, Мајкл му је био главни Правни саветеник. Презирао је што је био део странке која се залагала против права хомосексуалаца, чији је и сам био припадник. Никада није могао да нађе свој мир, па се вратио у Ирску 1977. и поново 1993.године, унади да ће му часне сестре помоћи да нађе своју мајку. Оне су га одбиле.
Након повртака у УСА, Мајкл се разболео. Плашећи се најгорег, и да ће остати без одговора, са својим партнером последњи пут одлази у Ирску. У емотивном обраћању часним сестрама, покушао је на све начине да их замоли за помоћ...али оне су и даље одбиле да му кажу где му је мајка, па чак ни да његова сестре и браћа од тетке, и ужа родбина живе само пар миља низ пут. У очају, он је затражио од Врховне часне сестре, да уколико умре, буде му омогућено да буде сахрањен у манастиру, где ће се на његовој надгробној плочи уклесати довољно информација, које би помогле његовој мајци да сазна о његовом животу ''уколико икада покуша да ме нађе'', рекао је он. Филомена је сво време трагала за својим изгубљеним сином.

1995.године, Ентони је преминуо од последица сиде, а његов пепео сахрањен је у цркви у којој је као мали живео са Филоменом, по његовој жељи. На крају Џејн- његова сестра, успева да уђе у траг брату, али прекасно.
Упркос свим догађајима, Филомена никада није изгубила веру, знала је да овај случај није Божије дело, већ недело часних сестара које су радиле страшне ствари, због новца.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.