· · Коментари: 0
ПРИЈАТЕЉСТВО

Како препознати ТОКСИЧНОГ пријатеља? Дајемо вам списак ствари које су ЗНАК ЗА УЗБУНУ

У једностраном пријатељству све се врти око једне особе, њених потреба и само њених потреба.

1619783842_people-2557396_1920.jpg
ФОТО: пиxабаy

1) Ваш пријатељ константно "истовара" емоције на вас

Ако вас пријатељ стално оптерећује својим проблемима, можда имате посла са једностраним пријатељством. Они ће почети да вам се жале и пре него што добијете прилику да кажете "Здраво!".

2) Осећате огорченост према њима

Природно, у једностраном пријатељству, давалац или пријатељ који константно слуша све жалбе другог,  на крају ће почети да осећа незадовољство према пријатељу. Незадовољство је заправо "један од најсигурнијих знакова да је ваше пријатељство једнострано". Ако имате све већи осећај незадовољства према свом пријатељу, вероватно сте прекомерно давали себе.

Сваки разговор се врти око њих. Чак и кад успете нешто да кажете, они ће наћи начин да то повежу са својим животом.

3) Никад вас не питају како сте

Неким пријатељима можда једноставно недостаје самосвести, они не схватају колико вас оптерећују, али ипак брину о вама. Међутим, ако они никада не питају како сте или да ли сте добро, то показује недостатак саосећања и бриге за вас и вашу добробит - а пријатељ не би требало да се тако понаша.

4) Сва прича се врти око њих

Чак и када покушате да изнесете нешто везано за ваш живот, они проналазе начин да разговор поново усмере назад на себе. И наравно, разговор увек започињу са својим жељама, потребама, проблемима, а фокус је све време на њима.

Прочитајте још: Како је то живети са ЖЕНОМ? Мушкарци поделили своје ИСКРЕНО мишљење

5) Оптужују вас да сте себични

Поред тога што игнорише ваше проблеме, овај пријатељ може ићи толико далеко да се узнемири када покушате да причате о себи - окривљујући вас, говорећи да сте себични или да их не слушате. 

6) Терају вас да се осећате кривим

У зависности од тога колико сте осетљиви на критике пријатеља у вези са вашим напорима да разговарате о себи (једном у животу), могу вас натерати да се осећате лоше или криво - или бар покушати - када желите да разговарате о нечему што се дешава у вашем живот.

Доказано је да у присуству овакве особе можете и да се разболите.

7) Ваш пријатељ је нарцис

Као што сте можда почели да схватате, многи од ових знакова одражавају понашање које би имао нарцис. То не значи да сва једнострана пријатељства укључују потпуно развијене нарцисе, али то свакако треба узети у обзир. Неке нарцисоидне особине на које треба обратити пажњу укључују: скретање одговорности, тражење пажње, покушај контролисања другог или манипулација и недостатак емпатије.

Прочитајте још: 40 ствари које морате знати о сексу до 40. године

8) Њихово присуство може учинити да се осећате физички лоше

И на крају, ако сте врло осетљива особа или емпата, у присуству овакве особе можете се осећати не само ментално, већ и физички лоше. У присуству емоционалних вампира, можете чак и да се разболите.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.