Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПЕ ВЕСТИ

НАЈЛЕПШЕ ВЕСТИ ОВЕ ГОДИНЕ: И лепо је стварност! Изабрали смо за вас најлепше утиске из 2022.

Комад смирености и лепог осећања

1671705779_profimedia-0219403779.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

У мору озбиљних и тешких тема, којим смо окружени свакога дана, зашто не бисмо обратили пажњу на све лепо и позитивно што се догодило у години која одлази. Изабрали смо неке од њих:

1. НЕКЕ ВРСТЕ ВИШЕ НИСУ УГРОЖЕНЕ- Бизони су по први пут, након 1000 година, прошетали енглеским тлом.

Фото: Профимедиа

2. ЛЕК ЗА ХИВ: Доктори и научници открили су да је излечен 5.пацијент од ХИВ-а! Уједно је то и најстарији пацијент, који се са овом опаком болешћу бори од 1980.године.

Прочитајте још: ИЗАЂИТЕ И ПРОШЕТАЈТЕ: ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ КОРИСТИ од редовне шетње, посебно када је напољу хладно!
 

3. МИР У ЕТИОПИЈИ: Све указује на то да је ова година кључна за окончање ратног сукоба у Етиопији.
 

4. БОРБА ПРОТИВ УСАМЉЕНОСТИ: Холандски ланац маркета, бори се против усамљености старијих људи, тако што је ове године увео спору траку за најстарије грађане, који могу да проћаскају са особљем, док чекају у реду

Фото: Профимедиа

5. ПРОБОЈ У ЛЕЧЕЊУ АЛЦХАЈМЕРА: У новембру је откривен лек, који потенцијално значајно успорава напредак болести

6. ЖЕНСКА ПРАВА: Шкотска је прва држава, која је увела закон да све зене остварују право на бесплатне улошке и тампоне.
 

7. ЕКОЛОШКА СВЕСТ СЕ РАЗВИЈА: Све више јача глобална свест о загађењу, клими и пластици. Разни закони и норме, почињу да се спроводе у свету, а у марту је донета одлука од стране 175 дрзава, да се оконча загађење пластиком. 


8. ТЕХНОЛОГИЈА У ДОБРОЈ СЛУЖБИ: У Шведској је ове године, дрон спасао пацијента који је имао срчани удар, а учинио је то тако што је обезбедио опрему чим се огласио аларм

Прочитајте још: ИЗАЂИТЕ И ПРОШЕТАЈТЕ: ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ КОРИСТИ од редовне шетње, посебно када је напољу хладно!

 

Фото: Профимедиа

9. ПРИРОДА КАО ЛЕК: Доктори у Канади, стекли су право да својим пацијентима препишу боравак у природи, као вид лечења за физичка и ментална обољења.

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas