Oglas
· · Komentari: 0
LEPE VESTI

NAJLEPŠE VESTI OVE GODINE: I lepo je stvarnost! Izabrali smo za vas najlepše utiske iz 2022.

Komad smirenosti i lepog osećanja

1671705779_profimedia-0219403779.jpg
Foto: profimedia
Oglas

U moru ozbiljnih i teških tema, kojim smo okruženi svakoga dana, zašto ne bismo obratili pažnju na sve lepo i pozitivno što se dogodilo u godini koja odlazi. Izabrali smo neke od njih:

1. NEKE VRSTE VIŠE NISU UGROŽENE- Bizoni su po prvi put, nakon 1000 godina, prošetali engleskim tlom.

Foto: Profimedia

2. LEK ZA HIV: Doktori i naučnici otkrili su da je izlečen 5.pacijent od HIV-a! Ujedno je to i najstariji pacijent, koji se sa ovom opakom bolešću bori od 1980.godine.

Pročitajte još: IZAĐITE I PROŠETAJTE: IZNENAĐUJUĆE KORISTI od redovne šetnje, posebno kada je napolju hladno!
 

3. MIR U ETIOPIJI: Sve ukazuje na to da je ova godina ključna za okončanje ratnog sukoba u Etiopiji.
 

4. BORBA PROTIV USAMLJENOSTI: Holandski lanac marketa, bori se protiv usamljenosti starijih ljudi, tako što je ove godine uveo sporu traku za najstarije građane, koji mogu da proćaskaju sa osobljem, dok čekaju u redu

Foto: Profimedia

5. PROBOJ U LEČENJU ALCHAJMERA: U novembru je otkriven lek, koji potencijalno značajno usporava napredak bolesti

6. ŽENSKA PRAVA: Škotska je prva država, koja je uvela zakon da sve zene ostvaruju pravo na besplatne uloške i tampone.
 

7. EKOLOŠKA SVEST SE RAZVIJA: Sve više jača globalna svest o zagađenju, klimi i plastici. Razni zakoni i norme, počinju da se sprovode u svetu, a u martu je doneta odluka od strane 175 drzava, da se okonča zagađenje plastikom. 


8. TEHNOLOGIJA U DOBROJ SLUŽBI: U Švedskoj je ove godine, dron spasao pacijenta koji je imao srčani udar, a učinio je to tako što je obezbedio opremu čim se oglasio alarm

Pročitajte još: IZAĐITE I PROŠETAJTE: IZNENAĐUJUĆE KORISTI od redovne šetnje, posebno kada je napolju hladno!

 

Foto: Profimedia

9. PRIRODA KAO LEK: Doktori u Kanadi, stekli su pravo da svojim pacijentima prepišu boravak u prirodi, kao vid lečenja za fizička i mentalna oboljenja.

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas