Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АКЦИЈА ЗА ОДРЖИВИЈЕ ОКРУЖЕЊЕ: Компанија "Новости" 12. септембра организује Форум 01 у Краљевском двору у Београду

НА предстојећем Форуму 01 који организује компанија "Новости" 12. септембра 2023. године, под називом "Наша одржива заједница", биће одржана панел дискусија на тему одрживих градова и заједница.

1694098328_75962_nasa-odrziva-zajednica-906x513px_orig.jpg
Oglas

Учесници панела биће министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, генерални директор компаније НИС Кирил Тјурдењев и градоначелник Чачка Милун Тодоровић. Панелисти ће говорити о значају едукације у одрживој заједници, као и о значају енергетске и зелене транзиције за одрживост заједнице, те са гостима панела поделити своја искуства, закључке и планове. Какав је план државе Србије по питању енергетске транзиције, да ли је могућ потпуни прелазак на обновљиве изворе енергије, на који начин се НИС прилагођава тој транзицији, због чега је едукација од великог значаја за појединце али и бизнис, како се градови и локалне заједнице у Србији прилагођавају циљевима Уједињених нација по питању одрживости, само су нека од питања на које ће наши панелисти дати одговор.

Подсетимо, са жељом да допринесе развоју људских и очувању природних ресурса, као и унапређењу квалитета живота свих наших суграђана, компанија "Новости" 12. септембра 2023. године организује Форум 01 на ком ће се разговарати о томе како да нашу заједницу учинимо инклузивнијом, безбеднијом и омогућимо јој дугорочни одрживи развој. Ова дискусија инспирисана је Циљевима одрживог развоја УН који представљају глобални позив на акцију како би се искоренило сиромаштво, заштитила животна средина и успориле климатске промене, те осигурало да сви људи живе у миру и просперитету, уз достојанствене услове за рад, образовање и економски раст.

У том сегменту, на овом и наредним форумима покушаћемо да укажемо на актуелне изазове, али и бројне могућности којима бисмо могли да допринесемо бољем и одрживијем окружењу. "Новости" ће у наредном периоду отворити бројна питања, али и уз помоћ стручњака пружити низ одговора како да се на најбољи начин укључимо у напоре да се остваре приоритети садржани у 17 циљева одрживог развоја УН.

Наши релевантни саговорници скренуће пажњу јавности на важност спровођења одрживих пројеката који ће допринети заједничком циљу - дугорочно одрживој и просперитетној заједници.

Током Форума 01, детаљном анализом ситуације и модалитета могућих решења, биће послата јасна порука како учинити праве и иновативне кораке у циљу решавања овог глобалног изазова. 

Едукација

- Значај едукације у одрживој заједници
- Енергетска и зелена транзиција за одрживост заједнице
- Заједно за наше одрживе заједнице - закључци и предлози учесника панела

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas