Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧОВЕЧАНСТВО ЗАВИСИ ОД НАШЕ БРИГЕ ЗА ПЛАНЕТУ: У организацији Компаније "Новости" одржава се ФОРУМ 01. на тему наше одрживе заједнице

У УТОРАК, 12. септембра биће одржан ФОРУМ 01, прва у низу дискусија у организацији Компаније "Новости" на којој ће се говорити о томе како да обезбедимо дугорочни одрживи развој наше заједнице.

1694445907_396252_shutterstock-683778139_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Компанија "Новости", једна од најугледнијих и најутицајнијих медијских кућа на Балкану с јасним и дефинисаним циљевима друштвено-одговорног пословања, организује форум у жељи да пружи свој допринос унапређењу видљивости 17 циљева одрживог развоја Уједињених нација (УН), као и да укаже на значај пружања доприноса њихових остваривања.

Тиме ће бити скренута пажња на који начин представници различитих сегмената друштва - владиног сектора, бизниса и локалне самоуправе могу да дају свој подстицај испуњењу ових циљева који су својеврсни позив на глобалну акцију у искорењивању сиромаштва, унапређења људских ресурса и очувању животне средине за будуће генерације.

Учесници ФОРУМ 01. Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике у Влади Србије, Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС и Милун Тодоровић, градоначелник града Чачка, говориће и о значају едукације за развој и одрживост заједнице, као и о утицају који енергетска транзиција и зелена агенда имају на креирање одрживог развоја.

Посебан осврт је како да нашу заједницу учинимо инклузивнијом, безбеднијом и омогућимо јој дугорочни одрживи развој, а основни циљ Форума је да панелисти широј јавности пруже одговоре на питања која су од суштинског значаја за нашу заједницу и њен даљи напредак - како потомцима да сачувамо планету, односно на који начин природа и људи могу да живе у складу.

Директор Одељења за одрживи развој НАЛЕД Слободан Крстовић у свом уводном излагању представиће допринос НАЛЕД-а одрживом развоју, поред осталог и кроз пројекте у области управљања отпадом, отпадним водама, имплементацији мера АП програма за развој циркуларне економије, активности у области обновљивих извора енергије.

Министарка Ђедовић Хандановић указаће на ефекте кампање о значају уштеде електричне енергије, коју је ово министарство спровело од наступања енергетске кризе, на позив председника Србије Александра Вучића, као и какве је резултате дала едукација о томе. Као представник Владиног сектора говориће и о плану државе по питању енергетске транзиције, односно да ли је могућ потпуни прелазак на обновљиве изворе енергије.

Живимо у време брзих технолошких промена, а континуирано образовање има велики значај у развоју друштва, самим тим и бизниса. Компанија НИС у Србији ради много по питању едукације, не само својих запослених, већ и целе заједнице. О томе ће на Форуму 01. говорити генерали директор НИС Кирил Тјурдењев. Посебан осврт биће на најзначајније пројекте који покривају ову област.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка на тему одрживог развоја ће говорити из перспективе локалне самоуправе. Од њега ћемо чути нешто више о Стратегији одрживог развоја коју има град Чачак.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas