Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БЕЗ ОВИХ 7 ПРЕДМЕТА НЕ СМЕТЕ ДА ДОЧЕКАТЕ УСКРС: Они доносе УСПЕХ, СРЕЋУ, ПЛОДНОСТ И ХРАБРОСТ

У фенг шуи фолклору, зец има дугу историју. Фигурице представљају плодност, обиље у љубави, богатство, бесмртност и срећу

1712573885_246879_uskrsnjadekoracija_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако можда мислимо да још увек имамо времна до ускрса, празници нам великом брзином долећу у сусрет, те ових дана бирамо и правимо декорацију за кућу, а врло је битно да знамо које симболе би обавезно требало да имамо у нашем дому, јер се верује да доносе срећу, мир и благостање.

УСКРШЊИ ЗЕЦ

Пар белих зечева у дневној соби могу привући срећу, а чине и одличну декорацију за предстојеће ускршње свечаности.

Најбоље би било да их поставите и источни део дома - дневну собу, трпезарију или канцеларију.

БЕЛИ ЉИЉАНИ

Дуго и уско повезани са Ускрсом, бели љиљани представљају чистоту, врлину, мир и божанску енергију. Стављање љиљана на северозападно подручје било којег простора може помоћи да привуче више охрабрења и мира у окружење. Североисток, подручје познато по духовном расту, још је једно просперитетно подручје за ове цветове. Љиљани су такође најпопуларнији цвет повезан са сахранама, симболизирајући поновно рођење или невиност након смрти. Такође су добри за привлачење успеха. Према Фенг Шуију, требало би избегавати ово цвеће у црвеној боји.

УКРАСИ У ОБЛИКУ ЈАЈА

Ускрс не можемо да замислимо без јаја, која се сматрају заштитником плодности. Стављањем јаја око куће можете учинити околину угоднијом. Поред тога, украси у облику јаја добродошли су свуда у кући током Ускрса, они смиболизују породични круг или гнездо у коме се чланови породице осећају сигурнима и спокојнима. Чинију са јајнима поставите у западни део дома, трпезарију или дневну собу.

ЈАГЊЕ

Јагње симболише самог Господа, рођеног у стаји међу јагањцима, гоњеног од људи вучје ћуди. Он је жртвено јагње које је трпељиво поднело муке и смрт, и победоносно јагње које је Божје, на престолу небеском. Кроз многа столећа прозрео је видовити пророк Исаија страшну жртву на Голготи.

Он је видео из даљине Господа Исуса, вођеног на клање као што се јагње води, јер оно се исто понаша као да иде на пашу: без одбране, без узнемирености, без злобе. "Гле, јагње Божје!", рекао је св. Јован Претеча. Христос се често представља и као Добри пастир који пази на своје овце, које осликавају његове верне следбенике. Такође, јагњад се рађају у пролеће и означавају нове почетке. Фигурице ставите у јужни део дома, у дневну собу, трпезарију или канцеларију.

КРСТ

Крст је основни симбол хришћанске вере и без њега не можемо да замислимо ниједна празник. Исус је био прикован за крст и преминуо је на њему, да би након три дана васкрснуо. Ставите га у северозападни део дома, у трпезарију , канцеларију или га окачите изнад оквира врата.

СВЕЋА

Свећа даје светло које растерује таму. На Христоса се исто тако гледа - као на вечно светло које хришћанима показује пут од смрти до вечног живота.Према саветима Марие, поставите их у североисточни део дома.

ГРАНЧИЦЕ ПАЛМЕ, МАСЛИНЕ, ЗЕЛЕНА ТРАВА И ЛИШЋЕ

Представљају симбол мира. Зеленим гранчицама украсите југоисточни део дома, односно просторију у којој највише боравите.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas