Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Брзо решење за разне проблеме у кући: Шта све решева обичан САПУН?

Заглавила вам се фиока, нервира вас стално шкрипање врата или вам се прстен заглавио на прсту? Те проблеме за трен ока може да реши обичан сапун.

1646225098_soap-gd86cb19a0_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Без обзира на то који тип сапуна више волите да користите за прање руку, добро је да у кући имате чврст сапун који осим за прање руку можете да користите и за друге намене.

За шта можете да користите сапун?

Олакшајте отварање и затварање фиока

Ако ваше фиоке на неком комаду намештаја главе или се тешко отварају или затварају, утрљајте суви комад сапуна на њихове странице и доње клизаче. То посебно добро функционише с дрвеним фиокама. Након овог третмана опет ће се отварати без муке.

Прочитајте још: КАКО СЕ ПИШЕ: Како се каже "БЕСНИЈИ" или "БЕШЊИ", "ТЕСНИЈИ" или "ТЕШЊИ"? Већина није сигурна

Користите га као јастучић за игле

Када нешто шијете ручно, користите комад сапуна као јастучић за игле. Тако ће вам игле увек бити при руци, а истовремено ће током шивења лако и једноставно клизити кроз све врсте тканина.

Спречите да вам љубимци уништавају намештај

Показало се да кућни љубимци који жвачу или гризу намештај не воле укус сапуна. Како бисте их спречили да униште кауч или неки други кућни предмет, истрљајте га сапуном. Мирис ће их одбити и штенци ће одустати од намере да уживају грицкајући неки од њих.

Поправите браву која глави

Ако вам кључ запиње у брави или имате утисак да се тешко окреће, протрљајте га о комад сувог сапуна. Затим кључ вратите у браву и откључајте и поново закључајте неколико пута док се не отвори глатко.

Зауставите шкрипање шарки

Навлажите комадић сапуна, угурајте га између довратника и шарке која шкрипи па неколико пута отворите и затворите врата. Такође можете утрљати суви сапун директно на шарку и након тога би иритантни звук требало да нестане заувек.

Прочитајте још: "Знали смо шта треба да урадимо": Три цимера су купила стари кауч на распродаји, а оно што је уследило оставило их је БЕЗ ТЕКСТА (ВИДЕО)

Зауставите шкрипање подних даски

Ако на тераси или у кући као подну облогу користите подне даске, с временом би могле да почну да шкрипе. Проблему ћете доскочити ако навлажите комадић сапуна и нанесете га у пукотине између шкрипавих подних дасака.

Скините прстен с прста

Ако се прстен тешко скида с прста или се заглавио, натрљајте што већи део прстена и кожу око њега сувим комадом сапуна. Затим оперите руке и лагано под водом скините прстен.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas