· · Коментари: 0

Сапун за КОСУ по рецепту српске лепотице: Драгана Мићаловић нам открива тајну савршеног изгледа своје косе (ФОТО)

Ваша коса ће изгледати јако, неговано и сјајнија

1655365303_Untitled.png
Фото: Инстаграм принтскрин/хипокампелефентокам

Српска глумица Драгана Мићаловић је открила у чему је тајна њене здраве косе. Она користи сапун који сама припрема по свом рецепту. Сложићете се да ваша коса заслужује негу, а уколико јој не пружате довољно пажње, покушајте са овим рецептом који ће свакако бити од помоћи. 

Предност сапуна је у томе што ће детаљно очистити вашу косу, као и теме главе. Коса ће се спорије мастити, биће видно опорављена, јача и сјајнија после само неколико прања. Још једна од предности је та што ће сапун трајати дуже у односу на шампон, јер се веома споро троши. 

Прочитајте још: Да вам се биљке САМЕ ЗАЛИВАЈУ: Уз помоћ једноставне методе бићете мирни 30 дана! (ВИДЕО)

Пре наношења сапуна поквасите косу. Он неће пенити довољно после првог наношења, тако да је често потребно да сапун нанесете два или три пута. Садржи само природне састојке, тако да ће много више пријати вашој кожи главе као и коси него шампон који купујете у продавници.

Глумица је овај рецепт поделила у интервјуу за Лепоту и здравље, а ево који састојци су вам потребни и како да га користите.

 

Потребни састојци: 

350 г маслиновог уља
350 г палминог уља
90 г каустичне соде
230 г воде
10 мл етеричног уља

Начин припреме: 

Каустичну соду и воду, добро измешајте док се маса не истопи, па онда сва уља сједините у једну посуду и загрејте. Оно што је веома је важно да на истој температури буду измешана уља и истопљена сода, јер се тек онда могу сјединити. Да би маса постала густа и уједначена, саветујемо да за њихово мешање, користите штапни миксер. По жељи, додајте етерична уља у базу сапуна. Након једног дана, извадите их из калупа, али их користите тек након што прођу најмање 4 недеље. 

Након коришћења сапуна, нанесите балзам који иначе користите, како бисте лакше рашчешљали косу. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.