Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чудо из манастира Тумане: Човек је доживео инфаркт, био је у коми, а онда се десило нешто невероватно

Велико чудо догодило се Бениту Пјеру из Италије који је прошле године 25. октобра доживео инфаркт

1668689114_49193_get-thumbs-on-fly_f.jpg
Фото: И. Маринковић
Oglas

Четири минута био је мртав, али су доктори успели да га реанимирају, десет дана је био у коми и лекари су рекли да нема за њега више живота нити шансе да живи. Био је прикључен на 14 - 15 апарата, према сведочењу његове супруге.

Док је био у коми, његова супруга стављала му је пар капи свете воде на усне и крстиће уљем из кандила Светог Зосима и Јакова на телу и Бенито је упркос прогнозама лекара успео да преживи. Након тога је отишао у бању и тамо је добио погрешне лекове, због чега је био је на измаку снаге. Опет је молитвама Туманских отаца успео да се извуче.

Прочитајте још: Велико чудо догодило се Бениту Пјеру из Италије који је прошле године 25. октобра доживео инфаркт.

Његова супруга је казала -То је моја прича која је истинита. Људи, окрените се Богу, цркви, светињи, Туманима, јер само Вам Бог може помоћи и задња нада која нам остаје је да се окренемо према Богу. Хвала Светом Зосиму.

Бенита и његову супругу снимио је јеромонах Теофил који нам је рекао да је жена долазила у манастир док је Бенито био у болничкој постељи.

Фото: И. Маринковић

- Сећам се, ја сам их лично снимао. Док је он био у болници, жена је дошла овде, прислонила ствари, понела му свету воду и десило се то што се десило. Ми увек апелујемо на људе да све што раде, раде са вером. Нема ту пуно филозофије, не треба Богу цртати, то је много суптилније него што мислимо, тај искрени однос као према ближњем - рекао је он.

Јеромонах Теофил је за наш портал рекао да манастир Тумане посећују људи свих доби, од деце, па до стараца и да се доста верника враћа након што доживи исцељење.

- Да, враћају се, не само по том механизму захвалности него иако нису ништа тражили, а осетили су неки ветар у њихова духовна једра враћају се да би то поновили. Ми немамо податак колико се људи исцели и касније више не долазе. Имате једну причу у Јеванђељу о 10 губаваца које је Христос исцелио, а вратио се само један, тако да не знамо који проценат се не обрати са захвалношћу на исцењењу - казао је јеромонах Теофил.

- Према старијим записима из 17. века када су верници прилазили на гроб Светог Зосима да се моле за исцељење. Све је сразмерно добу и периоду када се све то дешавало, па ето данас када је информација брже проточљива и брже стиже од једног човека до другог и с тим да је манастир вазда отворен и да је свако добродошао онда је резултат то што имамо данас. Наравно додатни труд, ми смо то мало погурали тако што уз одобрење верника коме се десило чудо, снимимо њих, то објавимо у текстуалном и видео облику и тако људи сазнају, па се дешава да ланчано хоће да дођу и да се то њима деси. Људи дођу и кажу да су чули да су се овде десила чуда, ја кажем увек да ако верују да је могуће - објашњава јеромонах Теофил.

Прочитајте још: Прича о ЦИПЕЛАМА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Носио их је 30 година, а ИСТИНУ о овом необичном комаду коже касније су открили њему блиски људи

Да ли долазе странци, људи друге вере у манастир Тумане?

- Сви долазе, од људи из региона, Словеније, Македоније и што се каже од белога света. Наравно, многи долазе туристичким фрагментима, али опет дођу и враћају се са неким даром. Што се каже, има нас свакаквих, долазе из разних побуда, али свеједно је свако добродошао - казао је.

У манастиру Тумане догодило се и чудо које се дешава врло ретко, а то је стопостотно исцељење од злоћудне леукемије.

- Био је случај стопостотног исцељења од леукемије, што је веома редак случај, али десио се. Многе та мука и то исцељење још више веже за Бога и за цркву, е то је поента, да се још више вежемо за оно због чега смо се на почетку уствари и крстили и чему уствари припадамо и коме припадамо. Ми свакако праг смрти морамо да пређемо и неку нелагосност морамо да изнесемо као крстоносни, као што је Христос урадио и сви његови мученици, ништа се ми нећемо разликовати од њих", испричао је јеромонах Теофил.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas