Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИК

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ АГАПИЈЕ: Како бисте препознали ПРАВУ ЉУБАВ обавезно ово урадите

Светац који вам помаже да препознате праве емоције

1648373373_agapr.jpg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Свети мученик Агапије и седморица с њим су хришћански светитељи. Сва седморица, сем Агапија, су били сасвим млади људи, а још нису били хришћани, нити су се икад крстили водом, али њихово крштење је било крвљу.

Прочитајте још: Да ли можете да решите најкраћи ИQ ТЕСТ открива колико сте интелигентни?

Једног дана гледало је ових седам младића како муче хришћане, једне на огњу, друге на вешалима, треће пред зверовима, па видећи са каквим трпљењем хришћани подносе све муке, распалили су се ревношћу за Христа, везали су сами себи руке наопако и тако везани дошли пред Урбана говорећи: и ми смо хришћани! Ласке и претње Урбанове остале су узалудне. Младићима се придружио и угледни грађанин тога града, Агапије, који је и дотле доста страдао за Христа, и почео је још више у њима распаљивати веру и љубав ка Господу. Сви су мачем посечени 303. године.

Помолите се у цркви Светом Агапију за праву љубав

Љубав према ма коме или ма чему, чак и према самоме себи, може код човека временом охладнети или сасвим се изгубити, па и у мржњу се превратити. Но љубав човекова према Богу, једном задобијена и утврђена, тешко хладни, сем ако неко већ не сиђе с памети. У оном првом случају човек умањује или брише своју љубав или због промена у себи или због промена у љубавним предметима. У овом другом случају човек може да умањи своју љубав, према Богу, само и једино због промена у себи, а никако због промена у Богу.

Да бисте спознали праву љубав важно је да данас одете у цкрву и помолите се Светом Агапију

Све је то лепше и јасније изразио св. Исак Сирин говорећи: "Има љубави сличне потоку од кише, који престаје убрзо по престанку кише. Али има љубави сличне извору који избија из земље, и који никад не престаје. Прва је љубав човечанска, а друга божанска.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas