Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Православни верници данас славе Светог Лава Катанског: Морате се чувати једне ствари, а изговорите следеће речи за здравље

Пламеном односи све болести и несреће

1677934781_wikipedia.jpg
Пхото: wикипедиа
Oglas

 Српска православна црква и верници, данас славе Светог Лава, епископа Катанског, који се још за живота прочуо као велики добротвор и светитељ, који може да исцели сваку болест и одагна сваку муку.

Свети Лав, живео је у Италији у 8. веку, и читав живот је посветио помоћи болеснима и сиромашним људима. Осим овога, Лав је био жестоки бранилац хришћанства, који се обрачунавао са сваком врстом јереси и незнабоштва. Иза његовог живота, најпознатија је остала прича о томе како је у једном тренутку у његов град дошао неки мађионичар и опсенар Илиодор, који је својим причама заводио омладину. Лав га је ухватио, везао и заједно са њим ушао у велику ватру. Према предању, Илиодор је сав изгорео, док Лаву није било ништа, јер га пламен није ни дотакао.

Након тога, његов култ као живот свеца постао је још већи и познатији, а нарочито су му долазили болесни које је само додиром и лепом речју успевао да излечи.
У нашем народу данашњи светац се поштује јер доноси здравље и срећу, у сваки дом верника а, као што је ватром прочистио невернике, пламеном односи све невоље, болести и недаће. Због тога веровање каже да се на данашњи дан треба нарочито чувати ватре.

Молитва Светом Лаву:

'' Светло је божанско Кристово светло. Цркву си стекао, Лео Мудре, твоје су крепости сјајем и чудесима богато просветљене. Од детињства си их све даровао Господину, и мртвљењем слаткиша он је жив; то је била жртва, коју је себи убио без крви, благословљен. Твој живот блиста, красе га врлине, а чуда су оплођена сјајем, годоносе, очитована ти си све нас створио.''

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas