Oglas
· · Komentari: 0

Pravoslavni vernici danas slave Svetog Lava Katanskog: Morate se čuvati jedne stvari, a izgovorite sledeće reči za zdravlje

Plamenom odnosi sve bolesti i nesreće

1677934781_wikipedia.jpg
Photo: wikipedia
Oglas

 Srpska pravoslavna crkva i vernici, danas slave Svetog Lava, episkopa Katanskog, koji se još za života pročuo kao veliki dobrotvor i svetitelj, koji može da isceli svaku bolest i odagna svaku muku.

Sveti Lav, živeo je u Italiji u 8. veku, i čitav život je posvetio pomoći bolesnima i siromašnim ljudima. Osim ovoga, Lav je bio žestoki branilac hrišćanstva, koji se obračunavao sa svakom vrstom jeresi i neznaboštva. Iza njegovog života, najpoznatija je ostala priča o tome kako je u jednom trenutku u njegov grad došao neki mađioničar i opsenar Iliodor, koji je svojim pričama zavodio omladinu. Lav ga je uhvatio, vezao i zajedno sa njim ušao u veliku vatru. Prema predanju, Iliodor je sav izgoreo, dok Lavu nije bilo ništa, jer ga plamen nije ni dotakao.

Nakon toga, njegov kult kao život sveca postao je još veći i poznatiji, a naročito su mu dolazili bolesni koje je samo dodirom i lepom rečju uspevao da izleči.
U našem narodu današnji svetac se poštuje jer donosi zdravlje i sreću, u svaki dom vernika a, kao što je vatrom pročistio nevernike, plamenom odnosi sve nevolje, bolesti i nedaće. Zbog toga verovanje kaže da se na današnji dan treba naročito čuvati vatre.

Molitva Svetom Lavu:

'' Svetlo je božansko Kristovo svetlo. Crkvu si stekao, Leo Mudre, tvoje su kreposti sjajem i čudesima bogato prosvetljene. Od detinjstva si ih sve darovao Gospodinu, i mrtvljenjem slatkiša on je živ; to je bila žrtva, koju je sebi ubio bez krvi, blagoslovljen. Tvoj život blista, krase ga vrline, a čuda su oplođena sjajem, godonose, očitovana ti si sve nas stvorio.''

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas