Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фројд је тврдио да ЈЕДНА особина отврива да неко има ЛОШЕ намере: Ево како да се понашате према оваквим људима

Фројд је иза себе оставио многе мудрости међу којима је и једна о људима који немају добре намере

1702813478_04b0c7d49d1316f8f7486f0861c89d5265347437--1-.jpg
Фото: Википедиа
Oglas

Сигмунд Фројд, један од најпознатијих психијатара али и отац психоанализе, иза себе је оставио бројне мудре реченице, које људи данас користе, препознајући разне мане људског рода око себе.

Занимљиво је то како су се његови ставови односили на људе у времену у ком је живео, а како ништа мање нису примењиве ни данас. Један од њих, веома занимљив, односио се и на глупе људе. Фројд је једном рекао:

“Први знак људске глупости је потпуно одсуство стида.”

Према томе, када се нађете у ситуацији да се чудите нечијем поступку или понашању генерално, или да вас је срамота због нечијих изјава или ставова, одмах треба да схватите с каквом особом имате посла.

Људи који се не могу похвалити претерано високом интелигенцијом, често ће настојати да вас понизе или обесмисле ваше ставове и размишљање. У таквој ситуацији, ви никако не треба да им се доказујете, нити да се нервирате.

На вама је да, уколико желите, помогнете тој особи да схвати неке ствари, али у томе не треба да претерујете, јер неки људи једноставно одбијају да признају да нису у праву. У супротном, само се склоните.

Такође, пред таквим људима не треба ни да спуштате своје критеријуме и радите ствари које они пожеле. Зарад нечијег прихватања и поверења, не треба да спуштате цену свог достојанства.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas