Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИК

Прича о Андријану и Наталији је НАЈЛЕПША ЉУБАВНА ПРИЧА: За срећу сви парови треба да ураде ОВУ СТВАР

Српска православна црква и верници данас славе дан сећања на Свете мученике Адријана и Наталију, млади брачни пар који је живео и за Исуса пострадао у четвром веку.

1599549921_Depositphotos_388484940_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Свети мученици Адријан и Наталија били су муж и жена, обоје племенитог и богатог рода из Никомидије. Адријан је био начелник у војводству и незнабожац, док је Наталија била потајна хришћанка. Обоје су били млади, а пре мучеништва живели су тринаест месеци у браку.

Када је опаки цар Максимијан посетио Никомидију наредио је да се ухвате хришћани и ставе на муке. Близу града, у једној пећини, сакрило се двадесет троје хришћана, али су били разоткривени.

Власт је убрзо наредила да их прво ишибају, а затим баце у тамницу. Потом су их извели из тамнице и одвели начелнику Адријану да им попише имена. Адријан је посматрао ове људе, који су били измучени али трпељиви, мирни и кротки, па их је заклео да му кажу шта очекују од свог Бога за све муке које су претрпели.

Фото: СПЦ

Прочитајте још: ПОУЧНА ПРИЧА о ИСКРЕНИМ ЉУДИМА: Ево како да их препознате

Говорили су му о блаженству које чека праведне у царству Божјем. Чуо је то, опет их посматрао и одједанпут се окренуо писару и рекао му: “Запиши и моје име са овима светима, и ја сам хришћанин!”

Кад је цар то чуо упитао је Адријана да ли је сишао са ума, а Адријан је на то рекао: “Нисам с ума сишао него сам к уму пришао”. Разгневљен оваквим Адријановим речима, цар је наредио да га окују и баце у тамницу, одредивши дан када ће их све извести на мучење.

Прочитајте још: Испод површине ОКЕАНА откривене наслаге старе 2,6 МИЛИОНА ГОДИНА

Један од Адријанових слуга брзо је отишао његовој кући и обавестио госпођу Наталију о свему и она се веома обрадовала што је чула да је њен муж спознао праву веру. Када је Адријан седео окован у тамници, она је дошла и служила им свима, а када су њеног мужа шибали и мучили на разне начине, она га је охрабривала да истраје до краја.

После дугих мука и тамновања цар је наредио да се у тамницу однесе наковањ и да се свим мученицима чекићем пребију и руке и ноге. Тако је и било и Адријан и двадесет три часна човека издахнули су у претешким мукама. Наталија је са још неким благочестивим женама узела њихова тела и однеле су их у Цариград и тамо их чесно сахраниле.

Прочитајте још: Нервозни сте? Почните да ПЛЕТЕТЕ! Ово су најбољи ХОБИЈИ за СМИРЕЊЕ нерава

После неколико дана када је Наталија заспала у сну јој се, сав у светлости и красоти, јавио Адријан и рекао: “Добро је што си дошла овамо, слушкињо Христова и кћери мученичка, ходи у покој свој, припремљен ти од Господа, ходи и прими доличну ти награду!”

Прочитајте још: Постоји НАУЧНО ОБЈАШЊЕЊЕ због чега више волимо ЦРВЕНУ од ЗЕЛЕНЕ хране

Верује се да супружници данас треба да им запале свећу у цркви и помоле се овим речима:

“Мученици Твоји Господе, у страдању своме су примили непропадљиви венац, од Тебе Бога нашега, јер имајући помоћ Твоју мучитеље победише, а разорише и немоћну дрскост демона: Њиховим молитвама спаси душе наше.”

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas