Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да препознате да вам посао изазива АНКСИОЗНОСТ? Обратите пажњу на ове симптоме

На послу се можемо често суочити са стресним ситуацијама, што може узроковати анксиозност и забринутост

1674055000_shutterstock_417043777.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нови пројекти, састанци, разговори са шефом, "бурн оут" синдром, разговори са шефом, пшитање за повишицу, слободан дан, неслагање са колегама... Иако су већина набројених ствари саставни део пословања, код неких људи могу изазвати анскиозност.

Како препознати да је стуација на послу извор ваше анксиозности?

  • Ваша анксиозност је мања када нисте на послу
  • Анксиозност се погоршава када размишљате о послу
  • Ујутру се осећате лошије, а увече боље
  • Имате проблема са концентрацијом на послу, али не и иначе
  • Ваша мотивација је све мања
  • Често одуговлачите на послу
  • Теже је успоставити контакт са колегама него са другим људима

Прочитајте још: Не избегавајте дружења: Тело шаље сигнале када се предозирамо "самоћом" - Друштвене мреже не могу заменити непосредне контакте

Како се решити анскиозности на послу?

Анксиозност на радном месту може доћи из више различитих узрока. Можда је ваш посао превише стресан, нисте задовољни њиме или вам се једноставно не свиђа окружење у којем радите. Постоји неколико препорука које вам могу помоћи:

  • Сазнајте што прецизније који догађаји изазивају непријатна осећања
  • Направите неколико малих пауза на послу
  • Будите нежни према себи и не постављајте своје циљеве превисоко
  • Будите физички активни пре посла
  • Поделите све главне задатке на неколико мањих
  • Поставите јасне границе; не јављајте се након радног времена и не претерујте прековремено
  • Опремите своје радно окружење стварима које вас смирују (биљке, слике, фотографије, мирисне свеће...)

Ако мислите да вам ваш посао стално доноси немире, незадовољство и утиче неповољно на квалитетвашег живота, размислите о томе да га промените. Такође, када се суочавате са анксиозности важно је да се обратите стручњаку за помоћ и добијете савете од стране психолога или психотерапеута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas