Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО СЕ ХРАНИО НИКОЛА ТЕСЛА? Строго се придржавао свог јеловника, а једну намирницу је свакодневно конзумирао

Никола Тесла је иза себе оставио много корисних савета, а један од њих је како треба да се храните да би вам тело било захвално

1696325372_Foto-Profimedia-Shutterstock-krompir.jpg
Фото: Схуттерсток, Профимедиа
Oglas

Никола Тесла је веома пазио на то шта једе и како вежба, јер је сматрао да је важно да што дуже остане активан. У својој књизи „Моји изуми: Аутобиографија Николе Тесле“, навео је да обично доручкује млеко и јаја, ручак је прескакао, а посебно је волео чорбу од поврћа.

Тесла је веровао да је у животу најбитнији почетак, у смислу да је важно оне најбитније навике стећи у раној младости.

То је подразумевало строгу дисциплину:

„Не желим никакав одмор, никакав престанак тешког рада. Када би људи бирали посао у складу са својим темпераментом, укупна количина среће на земљи била би немерљиво већа“, сматрао је геније, пише култивисисе.нет, а преноси Стил.

Заиста, на много начине чинимо себе непродуктивним. Између осталог и лошом исхраном. Ево како је Никола Тесла размишљо о навикама везаним за исхрану.

„Пре свега, ми једемо превише, али то смо већ толико пута чули. И једемо погрешну врсту хране и пијемо погрешну врсту течности. Највише штете наноси преједање и недостатак вежбе, што ствара токсично стање у телу и чини немогућим одбацивање накупљених отрова“, веровао је српски научник.

Тесла је пио пуно воде и млека и водио рачуна о свом стомаку. Шта су били главни састојци његове исхране?

„Зашто преоптеретити тело које нас служи? Једем два пута дневно и избегавам све намирнице које стварају киселину. Већина људи једе превише махунастог поврћа које садржи уринску киселину и друге отрове. Свеже поврће, рибу и месо једем ретко и умерено. Иако је рибље месо добро за мозак, оно ствара врло јаку киселу реакцију због велике количине фосфора. Киселост организма је наш највећи непријатељ у старости.

Ипак, Тесла је био велики поборник једне намирнице.

„Кромпир је одличан и требало би га јести свакодневно. Он садржи драгоцене минералне соли и има неутралишуће дејство“.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas