Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МУДРОСТИ РИМСКИХ ФИЛОЗОФА: Шест цитата којих свако треба да се придржава

Римски филозофи су иза себе оставили вредне мудрости које вам могу помоћи у животу

1693816592_shutterstock_54186361.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Римски филозофи су оставили много мудрих и дубоких цитата који нас још увек инспиришу и подстичу да размишљамо о главним питањима живота. Ево којих шест вас могу мотивисати да направите неке промене или могу служити као смернице ка срећи:

1. "Највредније време је време које немамо." - Сенека

Овај цитат нас подсећа да је време највреднији ресурс који имамо. Не можемо да се вратимо у прошлост, али можемо да искористимо нашу садашњост да креирамо своју будућност.

2. "Желети оно што је могуће је знак здравог разума." - Цхицерон

Овај цитат нас подсећа на важност да будемо реални у својим жељама. Морамо да желимо оно што је за нас могуће и реално оствариво да наши снови не постану узрок нашег разочарења.

3. "Ако ћутиш – ћути из љубави; ако опомињеш – опомињи из љубави; ако опрашташ – опраштај из љубави." - Аурелије Аугустин

Љуибав је највећа покретачка снага и сила - све радите из љубави.

4. "Најбољи начин да се припремите за живот је да почнете да живите." - Сенека

Овај цитат нас подсећа да треба да предузмемо акцију и да се не плашимо да почнемо. Не можемо да чекамо да све околности нашег живота буду идеалне да бисмо почели да га живимо - морамо се кретати и стварати сопствене могућности.

5. "Прихвати ствари на које вас судбина веже и волите људе с којима вас судбина доводи заједно, али радите то с целим срцем." - Марко Аурелије

Понекад нас живот одведе необичним путевима до нечега што нисмо планирали, али ако срцем научимо да се прилагодимо и прихватимо - из много чега можемо створити лепоту.

6. "Најлакши начин да будете срећни је да усрећите друге." - Сенека

Овај цитат нас подсећа да можемо пронаћи срећу помажући другим људима. Добра дела и брига о људима помажу не само њима, већ и нама самима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas