Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МУДРОСТИ САЛВАДОРА ДАЛИЈА: Цитати који вам могу помоћи да пронађете мотивацију

Чувени уметник и геније Салвадор Дали је иза себе оставио мудрости које су га водиле кроз живот

1704281335_Foto-Profimedia-Salvador-Dali.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Салвадор Дали је био шпански сликар, ексцентрик и један од најзначајнијих надреалиста 20. века, који је померао границе уметности. Један је од најкреативнијих сликара свих времена.

Цео живот је веровао да је посебан. Био је један од водећих уметника надреализма и у својим делима је често користио приказе снова и подсвести. Омиљене теме су му биле време, релативност времена и простора, подсвест, оптичке илузије… Ово су осам мудрих цитата Салвадора Далија.

"Не плашите се савршенства. Никада га нећете достићи."

"Уколико изиграваш генија, то и постанеш!"

"Интелигенција без амбиције је попут птице која нема крила."

"Постоје дани када помислим да ћу умрети од предозирања задовољством."

"Разлика између правих и лажних успомена је исто као и разлика између правих и лажних дијаманата; они лажни увек изгледају стварно и сијају најјачим сјајем."

"Нисам ја тај који је кловн, већ ово монструозно цинично, несвесно и наивно друштво, које игра улогу озбиљности како би што боље сакрило своје лудило."

"Сликање је најискренија уметност у којој нема могућности да вараш. Или је добро или је лоше."

"Трговање без рекламе је исто што и намигивање девојци у мраку.Ти знаш шта радиш, али нико други то не зна."

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas