Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МУЖЕВИ УСТУПАЈУ СУПРУГУ ГОСТИМА: Афричко племе не одустаје од обичаја, жене ноће са странцима, а домаћин спава ИСПРЕД КУЋЕ (ВИДЕО)

Афричко племе Химба верује да је уступање жена посетиоцима за секс крајњи чин љубазности.

1700903661_3715932_profimedia0798067448_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Племе има око 50.000 припадника и живи веома традиционалним стилом живота ловаца-сакупљача на северу Намибије. Мушкарци се махом баве сточарством и лове. Жене пак носе воду до села и скупљају огрев, али имају и једну крајње необичну обавезу кад племе има госте. Мушки чланови ће у тим приликама понудити своје жене гостима за ноћ задовољства и то се сматра топлом добродошлицом.

Припаднице племена сматрају мужеве својим господарима и од њих се очекује да се приклоне његовом захтеву, другим речима, ако муж тражи од ње да спава са гостом, мора да се повинује. Има могућност да одбије секс са гостом, међутим, ипак мора да спава у истој соби са њим.

Воде Маја, популарни Јутјубер из Гане, посетио је племе и открио како тачно функционише древни обичај.

- Домаћин показује своје одобравање и задовољство што види свог госта дајући му третман окујеписа омуказенду. То значи да даје свом госту жену да преноће заједно док он спава у другој соби. Ако нема слободних соба муж ће спавати напољу - наводи јутјубер.

Маја је питао једног члана племена зашто нуде своје жене за секс.

- Химба култура је тако различита. То не радимо да бисмо натерали жену да почне да вара. Ми дајемо наше жене нашим посетиоцима и то је наша култура. Тако се добро понашамо према нашим посетиоцима - наводи припадник племена.

Традиција се преноси вековима и припадници племена верују да то смањује љубомору и негује здраве и срећне и односе упркос чињеници да жене имају мало или нимало права у процесу доношења одлука.

Химба су полигамно племе. Мушкарцима унутар заједнице дозвољено је да се ожене са онолико жена колико могу да издрже. Просечан мушкарац Химба има најмање две жене и дозвољено му је да се ожени чак и девојчицама од 10 година. Од жена у племену се тражи да буду у потпуности потчињене захтевима свог мужа.

Друга необична традиција подразумева да мушкарци могу да имају односе да пријатељицама њихове жене ако дођу у посету, међутим, то је мање уобичајена пракса.

"СВЕТ СЕ ПРОМЕНИО"

Западни утицаји почели су да се шире и кроз Намибију.

Овен Катапаро, припадник племена, наводи да је живот у племену почео да се мења. Открио је да све више младића одлази и запошљава се у градовима. Неки, попут њега, шаљу своју децу у школу.

- Већина наше деце се стиди у школи! Мисле да већина деце прича о њима и да не изгледају тако лепо - рекао је Овен.

Чак се и сеоски поглавари слажу да деца Химба треба да се припремају за други начин живота.

Шеф Нонгаба је рекао:

- Желим да постану лекари, наставници, можда и да раде у влади. Желим да живе другачији живот од мене. Свет се променио - рекао је један од вођа племена Нонгаба.

Тотално супротна ситуација може се видети на другом крају света где једно кинеско племе негује матријархат и жене воде главну реч.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas