· · Коментари: 0
Хоп

Људи су поставили РЕКОРДЕ у скоку у даљ, али у поређењу са ЊИМА то је ништа! (ВИДЕО)

Снежни леопард може да прескочи и 15 метара, а рекордер међу људима скоро девет, мада је један скочио и 13

1594210929_sneyni-leopad.jpg
Фото:"Депозит"

Једна од најпопуларнијих атлетских дисциплина је свакако скок у даљ! Дивови спорта који поставе светски рекорд су слављени, мажени и пажени, а њихови рекорди се сматрају врхунским достигнућима.
Некако су ти рекорди и најдуговечнији. Тако је рекорд Боба Бимона од 8,90 метара који је поставио у Мексику 1968. срушио тек Мајк Пауел 1991. скоком од 8,95 метара. Рекорд код атлетичарки држи Галина Чистјакова. Ова Рускиња је 1988. скочила 7,52 метра!

Прочитајте још:ОВДЕ се пре куповине пса ИДЕ У ШКОЛУ, а уколико МАЧКА падне са прозора казна је 7.500 ЕВРА!

Али, то свакако није крајњи домет људи. Постоје сведоци који тврде да је један човек прескочио провалију ширу од 13 метара, али да је био "допингован". Наиме, бежао је од лава који га је јурио...

Титулу најбољег скакача у даљ на планети Земљи носи снежни леопард који може да скочи и свих 15 метара. У самом врху су и сиви кенгури који скачу око 13 метара.

Фото:"Депозит"

Делфини могу да скоче више од десет метара баш као и једна врста змије (парадајз флајинг снејк).

Прочитајте још: АРХЕОЛОЗИ су доказали: МИШЕВИ су довели МАЧКЕ у наручје људи

Неке врсте импала скачу девет метара баш као и црвени кенгур. 

Фото:"Депозит"

Занимљиво је да у односу на величину тела највише скачу буве - чак 135 пута дуже од њихових габарита.

То би значило да би човек када би имао ту способност могао да скочи више од километра!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.