Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најстарија и најмлађа деца: Рођени близанци након сто су 30 година били замрзнути ембриони

Након 30 година дошли на свет

1669113871_bebe-embrion.jpg
Фото: Тwиттер принтсцреен/@СтраwберрyНГ
Oglas

Близанци Тимоти и Лидија, рођени су 31. октобра, а њихови родитељи Филип и Рејчел, назвали су их запањујућим рођењем. Како су истакли, близанци су њихова "најстарија" деца, од четворо које имају.

Прочитајте још: Вршњаци су га називали мајмуном и плашили су се да ће их угристи: Ово је прича о дечаку ВУКОДЛАКУ (ВИДЕО)

Ово су можда најстарији замрзнути ембриони, који датирају из априла 1992. године. Ембриони су створени за анонимни брачни пар применом вантелесне оплодње. Муж је био у раним 50-им, а користили су 34-годишњу донаторку јајних ц́елија.

Више од 30 година, били су у Националном центру за донирање у Тенесију, на малим сламчицама које су држане у течном азоту на скоро 200 степени испод нуле, у уређају који личи на резервоар за пропан.

Како је Филип Риџвеј истакао, намерно су желели да то буду ембриони са најранијим бројем донатора.

 

- Нисмо желели да добијемо ембрионе који су најдуже замрзнути, већ они који најдуже чекају. 

Риџвејеви имају још четворо деце узраста од осам, шест, три и једне године, од којих ниједно није зачето путем вантелесне оплодње или донатора.

 - Имао сам 5 година када је Бог дао живот Лидији и Тимотију, и он од тада чува те животе. У извесном смислу, они су наша најстарија деца, иако су наша најмлађа деца", додао је Филип.

- Никада нисмо имали на уму одређени број деце који бисмо желели да имамо", рекао је Филип.

- Увек смо мислили да ц́емо имати онолико колико Бог жели да нам да, и ... када смо чули за усвајање ембриона, мислили смо да је то нешто што бисмо желели да урадимо", додао је.

Др Џим Тонер, специјалиста за плодност из Атланте каже да је ово нови рекорд:

- Ово је нови рекорд за пренос најдуже замрзнутог ембриона који је резултирао рођењем“, рекао је Марк Мелингер, директор маркетинга и развоја у Националном центру за донацију ембриона (НЕДЦ).

Прочитајте још: "Хришћанство нам је то дало као идеал да покушамо да остваримо ПОТПУНИ МИР": Владета Јанковић о највећој врлини којој људи треба да теже

Пре близанаца Риџвеј, претходна рекордерка за најстарији ембрион била је Моли Гибсон која је рођена 2020. од ембриона замрзнутог 25 година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas