· · Коментари: 0

НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Шта значи када вам "игра" ЛЕВО или ДЕСНО око?

Треперење ока, добар или лош знак?

1647338217_o9ko.jpg
Фото: Пиxабаy

"Играње" ока уме да буде веома непријарно, а према речима лекара, то углавном представља симптом умора, а уме да буде веома непријатно.

Прочитајте још: ХИМЕРЕ СУ МЕЂУ НАМА: Жена родила децу своје НЕРОЂЕНЕ сестре близнакиње

Ипак, иако медицина каже једно,у нашем народу, али страним културама, позната су и нека веровања, која објашњавају разлог трептања левог или десног ока.

Веорвања

У Кини сматрају да играње левог ока је знак среће, док за десно се верује да доноси лош знак. 

На Хавајима је тотално другачије значење, па играње левог ока означава да ће вам непозната особа доћи у породицу, али уколико игра без престанка, значи да може доћи и до растурања унурат породице.

Индијци сматрају играње левог ока као знак за лошу срећу, док треперење десног ока представља срећу, потпуно супротно од Кине.

Код нас постоји више различитих веровања

Код нас има неколико значења. Једни тврде да играње десног ока представља остварење сwвих жеља које сте замислили, док лево представља лош предзнак. Ипак, постоји и веровање да уколико женама заигра лево око, представља поновни сусрет са мушкарцем кога нису дуго видели, па се претпоставља да је добар знак зато што су жене за време рата стрепеле, да ли ће им се мужеви вратити живи.

Ево још неких тумачења

Уколико вам заигра горњи део капка десног ока, представља радост у породици, а доњег склапање новог пријатељства..

Прочитајте још: Како комуницирати са НЕГАТИВНИМ ЉУДИМА? Четири начина да превазиђемо лошу енергију

Леви горњи капак, према веровањима значи рађање мушког детета у кући, док доњи део доноси лоше вести.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.