Oglas
· · Komentari: 0

NARODNA VEROVANJA: Šta znači kada vam "igra" LEVO ili DESNO oko?

Treperenje oka, dobar ili loš znak?

1647338217_o9ko.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

"Igranje" oka ume da bude veoma neprijarno, a prema rečima lekara, to uglavnom predstavlja simptom umora, a ume da bude veoma neprijatno.

Pročitajte još: HIMERE SU MEĐU NAMA: Žena rodila decu svoje NEROĐENE sestre bliznakinje

Ipak, iako medicina kaže jedno,u našem narodu, ali stranim kulturama, poznata su i neka verovanja, koja objašnjavaju razlog treptanja levog ili desnog oka.

Veorvanja

U Kini smatraju da igranje levog oka je znak sreće, dok za desno se veruje da donosi loš znak. 

Na Havajima je totalno drugačije značenje, pa igranje levog oka označava da će vam nepoznata osoba doći u porodicu, ali ukoliko igra bez prestanka, znači da može doći i do rasturanja unurat porodice.

Indijci smatraju igranje levog oka kao znak za lošu sreću, dok treperenje desnog oka predstavlja sreću, potpuno suprotno od Kine.

Kod nas postoji više različitih verovanja

Kod nas ima nekoliko značenja. Jedni tvrde da igranje desnog oka predstavlja ostvarenje swvih želja koje ste zamislili, dok levo predstavlja loš predznak. Ipak, postoji i verovanje da ukoliko ženama zaigra levo oko, predstavlja ponovni susret sa muškarcem koga nisu dugo videli, pa se pretpostavlja da je dobar znak zato što su žene za vreme rata strepele, da li će im se muževi vratiti živi.

Evo još nekih tumačenja

Ukoliko vam zaigra gornji deo kapka desnog oka, predstavlja radost u porodici, a donjeg sklapanje novog prijateljstva..

Pročitajte još: Kako komunicirati sa NEGATIVNIM LJUDIMA? Četiri načina da prevaziđemo lošu energiju

Levi gornji kapak, prema verovanjima znači rađanje muškog deteta u kući, dok donji deo donosi loše vesti.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas