Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕЖНИ ДИВ

Нежни ДИВ– Ротвајлер уз правилно дресирање може да буде умиљата куца и САВРШЕН чувар

Ротвајлер се донекле неоправдано налази при врху списка опасних паса, јер људи не узимају у обзир то да понашање љубимца у огромној мери зависи управо од њиховог односа према њему

1648728635_rottweiler-gbe0f29bf4_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Сваки пас може да испољава агресивно понашање ако се не дресира правилно и ако се не третира са љубављу.

Истина је да су ротвајлери неустрашиви, храбри и темпераментни. Веома су територијални и заштитнички настројени према свом власнику.

Њихова чула су веома оштра, па реагују брзо када осете да су у опасности, када примете странца или када је њихов власник угрожен.

Међутим, ако се одгаја и дресира на прави начин, ротвајлер може да буде питом љубимац који ће се одлично слагати и са децом.

Пхото: Пиxабаy

Ротвајлери воле простор и не могу дуго да буду везани. Одличан је избор за све оне који имају двориште, јер ротвајлер обожава отворени простор и трчање по дворишту.

Хладноћа му неће представљати проблем јер је на њу отпоран, док није велики љубитељ врућине. Трчање и шетњу обожава, јер је веома активан.

Увек је спреман за акцију, због чега може деловати напето. То, пак, не значи да ће некога напасти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЛАТКЕ СИТНИЦЕ које вам могу помоћи да му покажете КОЛИКО ВАМ ЗНАЧИ: Мале ствари су све у вези

Једна од наистакнутијих карактерних особина ротвајлера је спремност за рад.

Кроз историју, ротвајлери су се показали као вредни чувари домаћинстава, особа и драгоцености. Поред тога што је темпераментан, ротвајлер је и веома елегантан пас са израженим самопоуздањем.

Пхото: Пиxабаy

Због своје изражене интелигенције, веома је опрезан, брзо резонује и закључује, па није претерано тежак за дресирање,а ко се са њим ради од почетка.

Није у потпуности отворен за дружење са другим псима и људима, али уз предан рад на његовој социјализацији, може одлично да се слаже са свима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  ВИНОМ ПРОТИВ БОЛОВА: Помаже код артритиса и главобоља (РЕЦЕПТ)

Што се тиче разлика међу половима, примећено је да су женке приврженије власнику и генерално нежније, што не умањује њихов заштитнички став.

Ипак, многи избегавају да удоме ово дивно створење, верујући да је агресивно. Стручњаци кажу да је кључ у доброј и адекватној социјализацији.

Добро дресирани пси ће тек у случају отворене провокације испољити знаке агресије. Пошто на склоност ка агресији утиче и генетика, свим љубитељима ове расе се саветује да ротвајлера набаве од провереног узгајивача.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas