Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Никола Тесла одбио најлепшу ГЛУМИЦУ свог времена: Прошла је поред њега, намерно испустила марамицу, а његова реакција је изненадила све

Познато је да се Никола Тесла одрекао љубави, а ово је прича која то доказује

1701001658_Foto-Profimedia-Vikipedia.jpg
Фото: Профимедиа, Википедиа
Oglas

У животу Николе Тесле није било много жена, а једине важне биле су његова мајка Георгина Ђука Тесла и сестре Анђелина, Марица и Милка.

Славни српски научник важио је у младости за веома привлачног мушкарца, а иако није био класични лепотан, црте лица и карактер надокнађивале су то. Био је висок 188 центиметара, маркантан, образован и неговао је отмен стил и када није имао превише новца, био је продуховљен, мистериозан, смирен, мало је рећи образован...

Својим плавозеленим очима посебно је остављао утисак на девојке, иако је он током целог живота избегавао романтичне односе и све што би могло да води до њих.

Док је он био посвећен искључиво свом научном раду, многе жене покушавале су да уђу у његов свет и шармирају га, а једна од њих била је славна француска глумица Сара Бернар.

Прича Саре Бернар и Николе Тесле

Наводно је чувена глумица и икона бел епока Сара Бернар била очарана Теслом и замолила је француског инжењера Андреа Блондела да прича физичару о њој. Ипак, није могла да чека његову реакцију, па је решила да му и сама скрене пажњу на себе.

Једног дана 1892. године, док се српски научник опуштао у париском кафеу у оквиру хотела "Де ле пе" с пријатељима међу којима је био Блондел, поред његовог стола прошетала је славна глумица. Док је пролазила, испустила је наводно марамицу покушавајући да флертује с Теслом. Он је одмах џентлменски скочио како би јој је вратио и, испоставило се, био је то почетак односа који ће ући у историју иако је остао платонски. Тесла је подигао марамицу једном руком док је у другој држао шешир и благо се наклонио уз речи:

– Мадемоиселле, ваша марамица.

Међутим, након што му се она насмешила, научник се вратио за свој сто и наставио разговор о бежичном систему преноса енергије.

Колико је познато, Сара Бернар и Никола Тесла касније су се виђали у Њујорку и забележено је да су заједно ишли и на неке забаве за високо друштво.

Ипак, нема назнака да су они било кад прешли границу пријатељства.

– Одлучио сам да цео свој живот посветим послу – написао је Тесла. – И из тог разлога сам се одрекао љубави и дружења с добром женом; па чак и више од тога. Верујем да писац, музичар или уметник треба да се ожени. Они стичу инспирацију која води ка финијим достигнућима. Али проналазач има толико интензивну природу, с толико дивљег, страственог квалитета да би се, дајући се жени, одрекао свега и тако узео све из свог изабраног поља. Штета, такође; понекад се осећам тако усамљено!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas