Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОНИ СУ ОТПЕВАЛИ НАЈТУЖНИЈЕ ПЕСМЕ: Сви их волимо, а не знамо да се иза њих крију истините приче о страшним судбинама

Ово су песме које су настале на оснуву истинитих догађаја

1710407226_Foto-Ataimages.rs-pevaci.jpg
Фото: Атаимагес.рс
Oglas

Неке од песама које домаћа публика и дан данас слуша, написане су по истинитим догађајима.

Здравко Чолић: Она спава

Песма Здравка Чолића "Она спава" крије потресну судбину Милице Костић, која је 1974. године скочила са 11. спрата када су за њом јурили петорица мушкараца који су хтели да је силују.

Милица је хтела да изађе у сусрет насилнику, који ју је замолио да позове његову девојко, која има строге родитеље да изађе, а онда се испоставило да ју је он са том причом само намамио. Девојка је схватила шта је био циљ насилника, а мушкарце је на све начине молила да је не дирају.

Као опцију да не дође до силовања, видела је само скок са 11. спрата, што је и учинила.

Овај ужасан злочин изазвао је и демонстрације у бившој Југославији. Текст за песму написао је Велизар Шофранац.

Индекси: Бацила је све низ ријеку

Чувени Даворин Поповић из "Индекса" преточио је причу о својој љубави са девојком из Сарајева у песму "Бацила је све низ ријеку".

У овој нумери он је описао свој однос са девојком која је са њим не планирао затруднела, а онда наводно то дете побацила и заувек отишла из његовог живота.

Како се писало, музичар је баш ту девојку десет година касније видео у публици на свом наступу у Шведској, када је прекинуо наступ, више није могао да је пронађе погледом.

Борис Новковић: Тамара

Борис Новковић инспирацију за песму "Тамара" нашао је у причи свог пријатеља који је лудо волео једну Тамару.

Како је певач једном приликом испричао, ова девојка му се јавила, тако што је на секретарици на телефону оставила поруку, те се му се захвалила на песми коју је добила.

Прљаво казалиште: Ту ноћ кад си се удавала

"Ту ноћ кад си се удавала" песма је која се односила на љубавну причу члана бенда Јасенка Хоура и његове девојке која је требало да га чека из војске.

Ова прича имала је мало је рећи необичан епилог. Када се вратио из војске, Јесенко је имао заказану свирку и то на венчању његове девојке, која се удавала за другог мушкарца.

Рибља Чорба: Остани ђубре до краја

Песма "Рибље Чорбе "Остани ђубре до краја" посвећена је посебној особи, манекенки Биљани Невајди Шевић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas