Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОСОБИНЕ "НОЋНИХ ПТИЦА": Знаци који указују на то да ваш мозак боље ради када падне мрак

Да ли и ви спадате у ову категорију?

1686685722_noc.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Савети за успешан и продуктиван дан најчешће почињу са квалитетним сном, односно да је важно да раније легнете и раније устанете како бисте максимално искотистили дан. Међутим, постоје особе којима највише прија да раде ноћу и тада је њихова енергија и концентрација на завидном нивоу. То су људи који су чекали како би пала ноћ и све се утишало да би спремали испит, они који воле да отворе табелу са посла пред спавање или они којима је омиљени део дана ноћ.

Ако себе проналазите у наведеном, онда сте "ноћна птица". Ево који знакови показују да ваше умне способности достижу врхунац након што падне мрак:

1. Не волите да се будите рано - Ви нисте јутарњи тип. Иако многи ово повезују са лењости, ви заправо уживате у томе да касно остајете будни и да преспавате јутро.

2. Увек сте имали проблема са јутарњим активностима - Ако пажљиво погледате своје оцене, видећете да сте лошији са јутарњим часовима. А ако сте на послу, можда сте приметили да је квалитет ваших резултата ујутру лошији од онога што урадите пред крај смене. Ово је уобичајена ствар код "ноћних птица." Имате осећај да је ујутру ваш мозак у полусну. Али онда у неком тренутку касно поподне — можда чак и близу краја радног дана — та баријера се само подигне и нестане. Глава вам се разбистри и одједном можете поново да размишљате.

3. Радије бисте радили ноћну смену - Многи људи не воле ноћну смену јер је у супротности са распоредом са њиховим дневним активностима. "Ноћне птице" се радо пријављују за треће смене и сматрају да током ноћи могу јасније да размишљају. Једноставно се боље фокусирају ноћу и продуктивнији су.

4. Имате најбоље идеје када падне мрак - Ваше најбоље идеје падају вам на памет после посла, и то не само зато што више нема посла који би вам одвлачио пажњу. У ствари, ваш дом би могао бити исто толико ометајући као и ваше радно место. Ако пишете романе из хобија, ноћ је период када имате најбољу инспирацију. Када вам пријатељи причају о својим проблемима, сазнаћете да сте заправо прилично проницљиви када сунце зађе.

5. Стална потреба за кофеином - Било да пијуцкате чај, пијете кафу или пијете енергетска пића, једноставно не можете да живите без кафе. Многи од нас узимају кофеин рано у току дана да би разбудили свој мозак, али "ноћне птице" га највише корисне. Често их можете видети како у рукама носе шољу кафе.

6. Навикли сте да останете будни до изласка Сунца - У тренуцима када не морате да бринете о стварима као што су посао, школа или обавезе са пријатељима, радије бисте остали будни до изласка Сунца ако то можете. Можда сте чак имали потпуно обрнут распоред у једном тренутку, где бисте се будили ноћу, а спавали дању. Свтање вам је омиљено доба дана, уживате да га дочекате, а онда упловите у море снова.

7. Имате проблема да заспите - Уколико вам чето треба пуно времена да се успавате, мисли вам лутају и сталчно имате посећај да ћете због спавања нешто пропустити, ви сте "ноћна птица". Могуће је да ће вам док лежите у кревету навирати разне идеје и решења, осећаћете налет узбуђења. У таквим ситуацијама најбоље је да устанете и запишете оно о чему размишљате. Ако вам је сан потребан, пренесите мисли на папир и лакше ћете се успавати, а сутра се посветите ономе што сте претходне вечери измаштали.

"Ноћне птице" често због обавеза на послу, кућних активности и породичних задатака морају да пронађу решење и почну да се фокусирају како да током дана испуне оно што им је важно. Ипак, ако сте "ноћни тип", покушајте да пронађете компромис, можда посао у којем се ради ноћна смена или сте слободни да сами организујете време, можете кувати ноћу јела за сутра, или користити време за сопавања за сопствене ритуале.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas