· · Коментари: 0
СВЕШТЕНОМУЧЕНИК

Овај светац је са КРСТОМ У РУЦИ заштитио град од војске: Данас је СВЕТИ СВЕШТЕНОМУЧЕНИК ПАНКРАТИЈА

Српска православна црква и верници данас славе светог свештеномученика Панкратија, епископа тавроменијског.

1595403036_Depositphotos_58362961_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Овај светитељ рођен је у Антиохији у време када је Господ Исус ходао као човек међу људима на земљи.

Након што су чули за Христова чуда Панкратијеви родитељи пожелели су да виде Господа Чудотворца. Заједно са Панкратијем дошли су у Јерусалим, где су видели Исуса, чули Његове речи и видели Његова чудеса. Ту се Панкратије упознао са апостолом Петром.

Прочитајте још: Андреју се у сну јавила БОГОРОДИЦА са ПОРУКОМ, а онда је настала ПРВА РУСКА ИКОНА (ФОТО)

По вазнесењу Господњем и родитељи и син крстили су се у Антиохији. Панкратије се повукао у неку пештеру у Понту, где га је апостол Петар нашао, па у договору с апостолом Павлом поставио за епископа тавроменијског на Сицилији. У том граду свети Панкратије починио је велика чудеса: разорио идоле, крстио некрштене, а утврдио крштене  и добро је управљао црквом Божјом.

Прочитајте још: Савет Дикенса за СРЕЋАН ЖИВОТ: Након страшне несреће написао је ПОРУКУ која и данас објашњава све

Неки незнабожни војвода Аквилин, након што је чуо да је цео град Тавромен постао хришћански, пошао је с војском у тај град да га поруши и поубија све хришћане. Панкратије свети охрабрио је верне да се не боје, а сам са својим свештенством изашао је ван града носећи у руци непобедиво оружје - часни Крст.

Прочитајте још: "Мајстор и умјетник свему био је неки монах, родом Србин, по имену Лазар": Сат у КРЕМЉУ направио је ХИЛАНДАРАЦ

Када се војска приближила граду, на њу је пала нека тама и обузео је страх велик. Настала је велика пометња тако да су се нападачи окомили један на другог, изболи се и исекли мачевима. Тако је Божји угодник Панкратије спасио град и своје стадо силном својом молитвом пред Господом.

Најзад, убијен је камењем од неких завидљивих и злобних незнабожаца, и упокојио се у Господу. Његове свете мошти налазе се у Риму.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.