Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет најнеобичнијих начина за поздрављање на свету

Неке земље имају потпуно другачије начине поздрављања од оних на које смо навикли.

1633978423_Depositphotos_12375049_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ако путујете на даља одредишта, не шкоди да се подсетите шта можете да доживите на првом састанку. Ево неколико потпуно различитих начина на које можете да се поздравите.

Поздрављање у свету

Тибет

Ако исплазите језик на Тибету, нец́ете испасти непристојни. Заправо! Традиција датира из 9. века, када је владао непопуларни краљ Ланг Дхарма, познат по свом црном језику. Након његове смрти, део Тибетанаца (углавном свештеници) почео је да плази језик по доласку и поздраву, како би потврдили да нису реинкарнација омраженог краља.

Филипини

Традиционални поздрав старијих особа на Филипинима састоји се од наклона и притискања десне руке уз чело. Изговарају се речи Мано (рука) и По (поштовање). Понекад је прац́ено благим тапшањем по рамену.

Прочитајте још: Који град је добио ПРВИ КЛАВИР У СРБИЈИ? Није Београд

Ескимски пољубац

Оно што знамо као "ескимски пољубац" је заправо традиционални поздрав који се зове Куник. Најчешц́е се користи између чланова породице и вољених, а препознатљив је по трљању носа. Верује се да је настао из практичних разлога јер су им носеви били најизложенији део тела (лице је често "увучено" испод дебеле капуљаче). Али сличан гест можете пронац́и у деловима Новог Зеланда и Хаваја, где додир носа прати спајање чела.

Јапан

Јапански поздрав вец́ познајемо из популарне културе - то је благи наклон рукама уз тело. Али када се странци нађу у Јапану, и даље остају збуњени и укочени. Колико дубоко треба да се поклоним? Колико треба да останем на том положају? Изгледам ли чудно или смешно? Без бриге, Јапанци су свесни туристичке забуне и незнања о гестовима, па то узимају здраво за готово. Понекад је најбољле скратити муке и пружити руку, али је пристојније и сигурније чекати њихов први корак, пише Пункфункер.

Прочитајте још: “ШТА ЋЕ МИ ЖИВОТ БЕЗ ТЕБЕ ДРАГИ”: Иза Силваниног чувеног хита крије се прича о њеној НАЈВЕЋОЈ ПАТЊИ

Боцвана

Руковање у Боцвани је читав низ корака. Прво: класично руковање десном руком. Али пре него што пустите руку, подигните је у ваздух (друга особа ради исто) и раширите длан, поново је узмите, спустите, поновите стисак руке, увијте прсте и држите их, "очешљајте" палчеве а затим раздвојите руке и ставите десну руку на лево раме. Шта ли раде док плешу?

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas