· · Коментари: 0

Пет ствари које примете ГОСТИ када уђу у ВАШ ДОМ: Ако желите да оставите добар утисак, обратите пажњу на ове детаље

Ако сте се икада запитали шта гости прво уоче кад уђу у ваш дом, одговори су у наставку текста

1686145387_shutterstock_340776809.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Можда смо навикли на наш неред и неприметно прашињење, али то не значи да други људи неће приметити те ситнице. Када очекујемо госте или желимо да увек будемо спремни за неочекивано, важно је знати које су то пет ствари које ће гости заиста приметити.

Добродошли у ходник: Први утисак који гости примете

Када гости уђу у ваш дом, прво што ће приметити је ходник или предсобље. Зато је важно одржавати овај простор уредним и добро организованим. Поставите полицу, конзолу или вешалицу где гости могу да ствае стари. Редовно чистите простирку од прашине и одржавајте је уредном. Не заборавите да пре доласка гостију очистите или усисате под у ходнику, идеално неколико пута недељно. Додавање букета свеже убраног цвећа или саксије може улепшати ходник и учинити га пријатнијим.

Мирис који дочекује госте

Иако смо можда постали неосетљиви на мирисе у свом дому, гости ће приметити све мирисне детаље. Редовно проветравајте свој стан и отворите прозоре како бисте унели свеж ваздух. Угодно изненадите госте пријатним мирисима у вашем дому. Можете запалити мирисну свећу или користити етерична уља попут лимуна, поморанџе, мандарине или ваниле. Ако немате ништа од тога при руци, кување кора цитруса у шерпи на кратко време може створити пријатан мирис.

Неред

Неред у дому оставља утисак неуредности и запуштености. Иако не морате бити перфекциониста, важно је држати ствари организованим. Ако немате довољно времена да темељно поспремите пре доласка гостију, сакупите све ствари у торбу и ставите је у покривену корпу за веш. Корпе могу бити одличан начин да се сакрију играчке или остале ситнице. Такође, одредите посебну фиоку за рачуне, пошту и каталоге како бисте их држали уредно. Одећу држите у ормару, а прљави веш у корпи за прљав веш. Важно је да свака ствар има своје место. Почните сређивање простора око којег ћете проводити највише времена, као што су трпезаријски сто, кухињско острво, сточић у дневној соби или кауч.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.