Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НИЈЕ ПУКА ФОРМАЛНОСТ: Ево због чега не треба да идете у ГОСТЕ "празних руку"

Даривање има дубље значење

1702382227_Foto-shutterstock-gosti.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Неписано правило у нашем друштву налаже да када ступате у туђу кућу по први пут, са собом носите поклон као знак поштовања и гостољубивости. Иако млађе генерације често заборављају на ову традицију, старији људи и даље инсистирају на томе, осећајући нелагоду ако крену у посету празних руку.

Ова пракса има дубље значење, а њену срж чини филозофија „што више дајете, то више добијате“. Старији људи верују да ће њихова великодушност бити награђена и да ће се тиме градити јачи међуљудски односи.

С обзиром на ово правило, када идете код некога у госте, важно је понети са собом симболичан дар. То може бити флаша доброг вина, пакет омиљене кафе и чоколада, бомбоњера или неки други поклон који је посебан за особу коју посећујете. Ако гостујете код некога ко се недавно уселио у нови стан или кућу, можете размислити о поклону који ће допринети опремању њиховог дома, као што су кухињски прибор, огледало или чак уметнички предмет попут слике или скулптуре.

Индијско-амерички писац Дипак Чопра наглашава важност овог обичаја, објашњавајући да даривање није пука формалност, већ да има дубље значење. Он верује да дар који носимо са собом у туђу кућу има везе са срећом и судбином, како нашом, тако и домаћина.

Чопра је ову вредност даривања пренео и на своју децу, практикујући је од свог раног детињства. Он истиче да дар не мора бити велик или скуп, већ пре свега треба бити знак пажње и поштовања. То може бити једноставан комплимент, молитва или чак цвет.

Он наглашава да дар може бити и нешто неизречено, попут тихе жеље за срећом, радости и смехом када сретнемо некога. Овај облик тихог даривања има посебну моћ.

– Одлучите да дарујете људе где год да идете, коме год да се обратите. Што више дајете, захваљујући чудесном деловању овог закона, све више добијате. А када примите више, повећава се и ваша способност да дајете више. Наша права природа су богатство и обиље, по природи смо богати јер природа подржава сваку нашу потребу и жељу. Не губимо ништа, јер нашу суштину чине потенцијал и бескрајне могућности – објаснио је Дипак

Даривање има дубље значење, а у суштини говори о томе да треба бити пажљив и саосећајан према другима. То је начин да се шири позитивна енергија и стварају снажни међуљудски односи.

Оно није само обавеза, већ и прилика да покажемо пажњу, поштовање и бригу према другима. Кроз овај циклус даривања, стварамо позитивну енергију и радост која се шири међу свима. Дарујте из срца и добићете много више у замену, јер, према Чопри, даривање је кључ богатства и обиља у животу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas