Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Прича о СИЈАМСКИМ БЛИЗНАКИЊАМА: Свака контролише једну страну ТЕЛА - њихова анатомија је још увек мистерија за докторе (ФОТО)

Еби и Британи деле јетру, ребра и репродуктивне органе

1673961922_Foto-Printscreen-YouTube-Naked-Stories.jpg
Фото: Принтсцреен/YоуТубе - Накед Сториес
Oglas

Еби и Британи су рођене као сијамске близнакиње, које деле једну јетру, ребра и репродуктивне органе. Њихова прича инспирише још од тренутка када су рођене и када је њиховим родитељима саопштено да неће преживети ноћ.

Њих две данас имају 33 године, а њихови родитељи никада нису размишљали о раздвајању из страха да ц́е једна од њих или обе умрети или остати са тешким инвалидитетом. Од струка наниже, Еби и Британи деле органе, укључујуц́и црева, бешику и репродуктивне органе.

Заправо, њихова мајка Пети није ни знала да очекује близанакиње, све док се девојчице нису родиле. Бебе су одмах превезене на клинику у вец́и град.

"Педијатар је рекао да су моје бебе спојене и да имају две главе", испричала је Пети Хенсел у интервјуу за Дејли мејл 2006. године, па додала: "Био је веома директан, али апсолутно коректан. Када смо их први пут видели, мислили смо да су прелепе."

Фото: Принтсцреен/YоуТубе - Накед Сториес

Сестре су доброг здравља, иако су до сада прележале две упале плућа, а имале су низ операција. Трец́а неразвијена рука уклоњена им је са грудног коша док су још биле бебе. Исправљена им је закривљеност кичме, док је грудна шупљина проширена када су имале дванаест година, како би се спречили проблеми са дисањем.

Прочитајте још: Истина о НАЈДЕПРЕСИВНИЈЕМ ДАНУ У ГОДИНИ: Психолог објаснио да је реч о МАРКЕТИНШКОМ ТРИКУ

Њихова анатомија је и даље мистерија за докторе. Наиме, свака од њих не осећа додире на супротној страни тела. Када се једна од њих рукује, друга то не осећа. То лекаре наводи на мишљење да су њихови неурони јединствени и да не постоји још један такав познат случај у свету.

Близнакиње кажу да је њихово тело "подељено црвеном линијом". Једна контролише леву страну тела, док друга управља десном. Оне морају да раде синхронизовано да би могле да се крећу.

Родитељи нису хтели да износе њихов случај у јавност док оне то нису саме пожелеле, а први пут су своју свакодневницу поделиле на друштвеним мрежама 2012. године.

Фото: Принтсцреен/YоуТубе - Накед Сториес

Свет их је на малим екранима први пут угледао 1996. године, када их је Опра Винфри, угостила у својој емисији. Такође су глумиле у неколико документарних филмова. Сестре су у тим филмовима причале о својој свакодневици и како су научиле да живе испуњене животе иако имају различита интересовања: Еби на пример воли математику, док је Британи рођена списатељица.

На много начина, Еби и Британи су живеле уобичајеним животом. Ишле су у редовну школу и биле изузетно друштвене.

Пријатељи и породица су им увек били подршка. У прилог томе да превазилажење животних препрека за њих две не представља проблем, иде и положен возачки испит. Након средње школе су уписале Универзитет Бетел у Арден Хилсу где су и дипломирале 2012. године.

Данас ове близнакије воде миран живот у родном граду и раде као наставнице у школи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas