Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖИВОТ

Сећате ли се дечака који је напуштен, јер је "ВЕШТАЦ"? Данас га зову мали Пикасо и многа његова дела су већ продата (ФОТО)

Данас је живот овог дечака потпуно другачији, а када види фотографију која је обишла свет, само се насмеје.

1623736535_decak.JPG
Фото: Принтсцреен/Инстаграм/ландофхопе
Oglas

Сигурно се сви сећате фотографије која је обишла свет. На њој се види изгладнели дечак ком даје да пије воду хуманитарка Ања Рингрен Ловен. Она је и пронашла овог јадног дечака, док је ходала улицама Ескета у Нигерији. 

Шокирана је била чињеницом када је сазнала да је дечак напуштен, јер су породица и околина сматрали да је он вештац.

Тада је имао само 2 године, био изгубљен, изгладнео и дезоријентисан.

"Био је у грозном стању када смо га пронашли," испричала је Ања које је дечака назвала Хопе (Нада).

Храну је скупљао сам по улици и спавао где га ноћ затекне. Сусрет са данском хуманитарком променио му је живот.

Када су га сместили у болницу, нису знали да ли ће преживети.

Ања је преузела сву одговроност и старатељство над дететом, а дечак је од тог момента "живнуо".

Срећа је овога пута била на његовој страни. Дечак је добио други живот. 

Он је сад један јако интелигентан и веома надарен дечак који обожава уметност.

- Обожава уметност и многа његова дела су већ продата. Зовемо га мали Пикасо, испричала је Ања.

Ања каже да, данас, када види фотографију која је обишла свет, само се слатко насмеје.

"Изгледа поносно.  Свестан је кроз какав је трновит пут прошао. Деца се рађају са способношћу да опросте, без предрасуда. Да ли га одгајамо да мрзи своје родитеље који су га напустили? Наравно да не. Ни једно друштво се не може развити ако нема основних људских права, као што је приступ образовању и социјалној заштити," рекла је Ања Рингрен Ловен.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas