Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЕРИЈСКИ УБИЦА СЕ ПОЈАВИО У КВИЗУ ДОК ГА ЈЕ ПОЛИЦИЈА ТРАЖИЛА: Његова језива прошлост откривена је ТЕК КАДА СЕ УБИО

Француски серијски убица појавио се у ТВ квизу док га је полиција тражила због 31 силовања и убиства која су се догодила у Паризу током 1980-их.

1710402856_sd.jpg
Фото: Принтскрин
Oglas

Франсоа Верев учестовао је 2019. године у француском квизу "Свако жели да заузме његово место", смејао се и шалио с водитељем док је одговарао на питања општег знања. Али пензионисани полицајац није био само обичан грађанин - Верев је у том тренутку био у бегу од полиције више од 30 година и скривао им се “испред носа”.

Познаници су га описивали као истакнутог члана заједнице у јужној Француској, где је живео са супругом и децом. Његова злокобна прошлост изашла је на видело тек након што је починио самоубиство 2021. године и признао све злочине.

Један од најгорих било је силовање и убиство 11-годишње девојчице Сесил Блош, која је пронађена мртва 1986. године у подруму паришке зграде у којој је живела. Осим ње, силовао је још најмање двоје деце. Међу осталим жртвама били су Жил Полити (38) и немачка помоћница Ирмгард Милер (20), који су обоје убијени у Паризу 1987. године. Такође се верује да је задавио пар у четврти Мараис исте године.

Његов телевизијски наступ, сматра се показатељем да Верев није покушао сакрити свој идентитет - упркос томе што полиција има скицу која подсећа на њега, као и дугогодишњу сумњу да је починитељ био полицајац. Верове је добио надимак “Ле Греле” након низа злочина од 1980-их до 1994. године.

Његов надимак потиче из времена убиства Сесил. Њен полубрат, Лук Ричард, био је међу станарима који су се присетили да су видели човека с лицем пуним ожиљака од акни на дан злочина у њиховој згради. Лук је помогао полицији да нацрта скицу осумњиченог с којим је делио лифт и добио утисак да је “врло сигуран у себе”.

- Рекао ми је нешто попут: “Желим вам јако, јако добар дан.” - присетио се у интервјуу 2015. године.

Истражитељи су кроз деценије нерешених случајева дошли до уверења да је починилац можда био део тадашњих оружаних снага задужених за унутрашњу безбедност, јер су жртве рекле да им је показао своју полицијску значку.

Верев је био бивши жандар, који је касније постао полицајац, а затим отишао у пензију. Након тога је постао локални већник у јужној Француској. Истражитељи су утврдили ДНК профил осумњиченика, након чега је истражни судија у јуну 2021. године започео испитивање око 750 жандара који су у то време били распоређени широм Париза.

Један од њих био је и Верев, којем је 24. јуна послат позив да се јави на испитивање за пет дана, али већ три дана након што је добио позив, супруга је пријавила његов нестанак. Починио је самоубиство у унајмљеном стану на обали Средоземног мора и оставио писано признање у којем је супрузи рекао да је у себи носио “луди бес који је од њега направио криминалца”.

- Било је тренутака кад то нисам могао да поднесем и морао сам уништити, окаљати, убити неког невиног - написао је.

Спомињао је своје “прошле импулсе” за које је тврдио да их је ставио под контролу и признао злочине без навођења појединости о жртвама или околностима, иако је нагласио да није починио злочин након 1997. године. Полиција је узела узорак ДНК с његовог тела и открила да одговара генетском профилу пронађеном на неколико места догађаја.

Још 1986. године полиција је објавила скицу темељену на изјавама сведока, на којој је био мушкарац стар око 25 година, висок 180 центиметара, светлосмеђе косе и с видљивим ожиљцима акни на лицу. Његова удовица рекла је да “никада није сумњала” да њезин супруг води двоструки живот и да је силовао и убијао.

Тврди да је након што су га позвали на испитивање с најавом обавезног давања ДНК узорка, његово понашање остало непромењено. На дан кад је је окончао живот, Верев је скувао ручак, одспавао накратко током поподнева и рекао јој да иде на вожњу бициклом, пре него што му је тело пронађено у суседном граду.

Током учесвовања у квизу, водитељу и публици у студију говорио је о својој каријери полицајца и како је на коњу патролирао парком у 1980-има. На прво питање о томе који ће нови спорт бити укључен у Олимпијске игре 2024. године у Паризу, рекао да сквош, али тачан одговор био је брејкденс. Затим су га питали о вакицни против туберкулозе, али поновно није дао тачан одговор и био је елиминисан из емисије.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas