· · Коментари: 0
Веровања

СЛАВИМО СВЕТИЦУ КОЈУ СУ РАЗАПЕЛИ НАД ОГЊЕМ: Свака жена треба данас да уради ОВО и верује се да ће света Анастасија помоћи

Света великомученица Анастасија Узорешителница славна хришћанка рођена је у Риму, у врло богатој породици.

1609750192_Depositphotos_47571877_s-2019.jpg

Отац јој је био сенатор и паганин, а мајка хришћанка. Љубав према вери Анастасија је развила уз помоћ мајке, и уз помоћ свог учитеља Хрисогона.

Прочитајте још: У манастиру пронађен предмет који би могао бити повезан са Христовим распећем

Међутим, Анастасију је отац приморао да ступи у брак са властелином Публијем, који је био незнабожац. То је на крају и урадила, али је увек успевала да пронађе изговоре, наводне "женске проблеме", како са својим супругом не би ступала у телесну везу.

Публије је страдао тако што се утопио на путу до Персије, а Анастасија је од тог тренутка свој живот посветила помагању болеснима и сиромашнима и ширењу вере.

Фото: Депозит

Пратила је исповедника Христова Хрисогона, а помагала је и страдалницима Христовим у Македонији, где би распозната као хришћанка, због чега јој је често суђено. Осуђена на смрт глађу, Света Анастасија прележала је у тамници тридесет дана без хране, хранећи се једино сузама и молитвом.

Потом је стављена у лађу са још неколико хришћана да буде потопљена, али Бог је и од те смрти сачува. Најзад су јој руке и ноге привезали за четири коца и над огњем је спалили, и Анастасија је преминула 304. године.

Прочитајте још: Научници открили: Ево шта се дешава у телу и мозгу у тренуцима након срчаног застоја?

Њен манастир се налази у Грчкој 30 километара од Солуна.

Верује се да Света Анастасија долази у помоћ свим женама које данас оду до цркве, запале свећу и изговоре ову молитву:

"Овчица Твоја Исусе, Анастасија, зове силним гласом: "Тебе Жениче мој љубим и тражећи Те страдам, и распињем се и сахрањујем у крштењу Твоме. И страдам ради Тебе, да бих царствовала с Тобом, и умирем за Тебе, да бих живела с Тобом. Прими ме као чисту жртву, с љубављу жртвовану за Тебе". Њеним молитвама, као Милостив, спаси душе наше". Амин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.