Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

“ШТА ЋЕ МИ ЖИВОТ БЕЗ ТЕБЕ ДРАГИ”: Иза Силваниног чувеног хита крије се прича о њеној НАЈВЕЋОЈ ПАТЊИ

Тог 10. октобра 1976. године у саобраћајној несрећи на ауто-путу Београд-Ниш, код места Колари, погинула је Силвана Арменулић.

1633939343_silvana.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Био је то трагичан крај блиставе каријере једне од најпознатијих певачица народне музике на овим просторима.

Силвана (Зилха) Арменулић, девојачко Барјактаревић, рођена је 18. маја 1939. године у Добоју. Била је треће од десеторо деце посластичара Мехмеда Барјактаревића. Са шеснасет година отишла је код тетке у Сарајево и почела да пева по кафанама.

Уметничко име Силвана узела је по тада популарној глумици Силвани Мангано, чији је филм “Горак пиринач” посебно волела.

Као већ звезда у успону, Силвана је једног дана у Лесковцу, на клупи у парку, упознала младића, без динара у џепу, који је желео да постане певач.

Из незнаног разлога, допао јој се тај тихи, промрзли младић који јој је испричао да нема новца да се врати кући, а ни где да спава и замолила је управника хотела у ком је певала да му да посао и смештај. Био је то Тома Здравковић којем је баш овај посао био одскочна даска која га је лансирала у свет звезда.

Како би се захвалио Силвани без које његова каријера вероватно не би ни постојала, Тома јој је написао песму “Шта ће ми живот без тебе драги” која је постала један од њених највећих хитова.

Једном приликом, Тома је испричао да је инсипација за песму био управо Силванин живот.

- Инсистирала је да јој напишем песму. Али шта? Ја сам увек био у неким романтичним везама које су ме инспирисале. Са Силваном је било тешко. Причали смо данима, била је несрећна. Откривала ми је детаље из свог брака који је био лабилан, напросто је очајавала. Често ми је говорила: “Јао, овај живот мој! Нека иде све у ђавола, кад ми ништа не иде од руке! Нит’ брак, нит’ ово, нит’ оно…” И једном док смо се возили бусом на концерт, кажем јој: “Знаш шта, то је интересантно, да ти ја направим песму баш као што ти причаш, онако како се осећаш. Онда ћеш боље певати” – испричао је својевремено Тома Здравковић.

Песма “Шта ће ми живот”, коју је Силвана певала и у серији “Љубав на сеоски начин”, продала је плочу на којој се налазила у 300.000 примерака и постала мегахит.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas