Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта неуредан простор говори о вама? Психолози сматрају да је проблем у вашим осећањима

Ево шта неуредан простор у вашем дому и аутомобилу може рећи о вама

1683312875_profimedia-0711249250.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ако вам је ормар неуредан и никако да га средите, можда се браните да сте претрпани обавезама и не стижете, други сматрају да сте лењи, а психолози да вас мучи носталгија за прошлим временима кад сте били млађи, мршавији или срећнији.

Група британских психолога проценила је истраживањем да локација нереда открива какве менталне блокаде неко има у глави, односно у ком делу његовог живота нема баланса.

1. Гардеробер - Жалите за младошћу

Неуредан ормар са мноштво одеће коју годинама нисте обукли показује подсвесну жељу да не желите да изгубите осећај који вас асоцира на прошле боље дане.

- Да бисте живели пуним плућима у садашњости, морате да пустите прошлост да остане тамо негде далеко, усмерите мисли на будућност и како да искористите сваки дан најбоље могуће - саветују психолози.

Савет: Оно што знате да више нећете носити поклоните некоме.

2. Радни сто - Избегавате проблеме

Хрпе папира и рачуна на столу "крију" избегавање да се суочите с проблемима.

- Одуговлачење само ствара притисак јер неке ствари у животу не можете избећи, зато се боље суочите с њима одмах и решите их - кажу стручњаци.

Савет: Разврстајте пошту чим је добијете, оно што је за ђубре одмах баците. Папире који вам не требају не држите нагомилане на столу.

3. Аутомобил - Искоришћавају вас

Ова врста нереда открива да не постављате границе и да олако прихватате другима да уђу у ваш живот и да утичу на вас. Неред у аутомобилу је често први знак да се осећате преоптерећено.
Савет: Научите да понекад кажете и "не" некима, јер је то кључно за вашу срећу.

4. Таван или подрум - Гризе вас савест

И даље држите свакакве ситнице на тавану или у подруму, ствари, честитке, старе дечје играчке... Сама помисао да нешто од тога баците у вама изазива осећај као да ћете увредити онога којима има везе са тим стварима и гризе вас савест.

Савет: Скините терет с леђа и задржите само оне ствари за које вас вежу само лепе успомене.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas