Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Топ 10 НАЈБОЉИХ КАФА на свету: Колико знате о свом омиљеном напитку? Једна се добија на необичан начин!

Уколико не можете да замислтие дан без кафе, ево где се узгајају набоља зрна

1683446371_shutterstock_1551832139.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Кафа је један од најпопуларнијих напитака на свету. Она нам даје енергију, и помаже нам да започнемо дан. Ипак, нису све кафе исте, а то ће препознати они прави зналци. Постоје различите врсте кафе које имају јединствене ароме и укусе. У овом тексту ћемо вам представити топ 10 најбољих кафа на свету.

1.Блуе Моунтаин Цоффее - Јамајка Блуе Моунтаин кафа се узгаја на планинама Јамајке. То је једна од најскупљих и најцењенијих врста кафе на свету. Ова кафа је позната по свом савршеном окусу и ароме. Блуе Моунтаин кафа има благу киселост и изразит окус карамеле.

2.Копи Луwак - Индонезија Копи Луwак кафа се добија из измета мале животиње познате као Луwак. Ова кафа је врло скупа и ретка, али има невероватан укус. Копи Луwак кафа има укус чоколаде и карамеле.

3.Етхиопиан Yиргацхеффе Цоффее - Етиопија Yиргацхеффе кафа је једна од најпознатијих врста кафе у Етиопији. Ова кафа има изузетан укус и арому, с нотама цитруса и бобичастог воћа. Она се узгаја на висини од око 2000 метара.

4.Хациенда Ла Есмералда - Панама Хациенда Ла Есмералда кафа узгаја се у Панама и позната је по свом јединственом укусу. Ова кафа има високу цену због своје реткости и врхунског квалитета. Укус ове кафе је сладак с нотама цветова и бобичастог воћа.

5.Јамаицан Цоффее - Јамајка Јамајка има другу врсту кафе која је такође врло цењена - Јамаицан кафу. Ова кафа има јединствену арому и окус, с благом киселости и нотама чоколаде. Јамаицан кафа се узгаја на високим надморским висинама.

6.Гуатемалан Антигуа Цоффее - Гватемала Гуатемалан Антигуа кафа узгаја се на надморској висини од око 1600 метара. Ова кафа има богат укус с нотама чоколаде, карамеле и орашастих плодова. Она је позната по свом савршеном балансу и киселости.

7.Суматра Мандхелинг Цоффее - Индонезија Суматра Мандхелинг кафа узгаја се на острву Суматра у Индонезији. Ова кафа има јак укус и арому с нотама зачина и чоколаде. Она се узгаја на високој надморској висини, што јој даје богат и интензиван укус.

8.Етхиопиан Сидамо Цоффее - Етиопија Етхиопиан Сидамо кафа се узгаја у Етиопији и има наранџасту боју, и има слатку, воћну арому. Ова кафа се узгаја на надморској висини од око 1800 метара, што јој даје посебну киселост и благост.

9.Цоста Рицан Тарразу Цоффее - Костарика Костарика је позната по својој Тарразу кафи, која има изврсан квалитет и јединствен укус. Ова кафа има воћну арому с нотама чоколаде и орашастих плодова. Она се узгаја на надморској висини од око 1400 метара.

10.Цоломбиан Супремо Цоффее - Колумбија Колумбијска Супремо кафа је једна од најпознатијих врста кафе на свету. Ова кафа има благу киселост, и арому с нотама чоколаде и орашастих плодова. Она се узгаја на високим надморским висинама у Колумбији.

Која је ваша омиљена? И да ли бисте пробали неку од ових?

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas