Oglas
· · Komentari: 0

Top 10 NAJBOLJIH KAFA na svetu: Koliko znate o svom omiljenom napitku? Jedna se dobija na neobičan način!

Ukoliko ne možete da zamisltie dan bez kafe, evo gde se uzgajaju nabolja zrna

1683446371_shutterstock_1551832139.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svetu. Ona nam daje energiju, i pomaže nam da započnemo dan. Ipak, nisu sve kafe iste, a to će prepoznati oni pravi znalci. Postoje različite vrste kafe koje imaju jedinstvene arome i ukuse. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti top 10 najboljih kafa na svetu.

1.Blue Mountain Coffee - Jamajka Blue Mountain kafa se uzgaja na planinama Jamajke. To je jedna od najskupljih i najcenjenijih vrsta kafe na svetu. Ova kafa je poznata po svom savršenom okusu i arome. Blue Mountain kafa ima blagu kiselost i izrazit okus karamele.

2.Kopi Luwak - Indonezija Kopi Luwak kafa se dobija iz izmeta male životinje poznate kao Luwak. Ova kafa je vrlo skupa i retka, ali ima neverovatan ukus. Kopi Luwak kafa ima ukus čokolade i karamele.

3.Ethiopian Yirgacheffe Coffee - Etiopija Yirgacheffe kafa je jedna od najpoznatijih vrsta kafe u Etiopiji. Ova kafa ima izuzetan ukus i aromu, s notama citrusa i bobičastog voća. Ona se uzgaja na visini od oko 2000 metara.

4.Hacienda La Esmeralda - Panama Hacienda La Esmeralda kafa uzgaja se u Panama i poznata je po svom jedinstvenom ukusu. Ova kafa ima visoku cenu zbog svoje retkosti i vrhunskog kvaliteta. Ukus ove kafe je sladak s notama cvetova i bobičastog voća.

5.Jamaican Coffee - Jamajka Jamajka ima drugu vrstu kafe koja je takođe vrlo cenjena - Jamaican kafu. Ova kafa ima jedinstvenu aromu i okus, s blagom kiselosti i notama čokolade. Jamaican kafa se uzgaja na visokim nadmorskim visinama.

6.Guatemalan Antigua Coffee - Gvatemala Guatemalan Antigua kafa uzgaja se na nadmorskoj visini od oko 1600 metara. Ova kafa ima bogat ukus s notama čokolade, karamele i orašastih plodova. Ona je poznata po svom savršenom balansu i kiselosti.

7.Sumatra Mandheling Coffee - Indonezija Sumatra Mandheling kafa uzgaja se na ostrvu Sumatra u Indoneziji. Ova kafa ima jak ukus i aromu s notama začina i čokolade. Ona se uzgaja na visokoj nadmorskoj visini, što joj daje bogat i intenzivan ukus.

8.Ethiopian Sidamo Coffee - Etiopija Ethiopian Sidamo kafa se uzgaja u Etiopiji i ima narandžastu boju, i ima slatku, voćnu aromu. Ova kafa se uzgaja na nadmorskoj visini od oko 1800 metara, što joj daje posebnu kiselost i blagost.

9.Costa Rican Tarrazu Coffee - Kostarika Kostarika je poznata po svojoj Tarrazu kafi, koja ima izvrsan kvalitet i jedinstven ukus. Ova kafa ima voćnu aromu s notama čokolade i orašastih plodova. Ona se uzgaja na nadmorskoj visini od oko 1400 metara.

10.Colombian Supremo Coffee - Kolumbija Kolumbijska Supremo kafa je jedna od najpoznatijih vrsta kafe na svetu. Ova kafa ima blagu kiselost, i aromu s notama čokolade i orašastih plodova. Ona se uzgaja na visokim nadmorskim visinama u Kolumbiji.

Koja je vaša omiljena? I da li biste probali neku od ovih?

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas