Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИКОВИ ЗЛАТА ВРЕДНИ: Како да УВЕК испаднете добро на фотографијама - савети који ће вам помоћи да истакнете добро и сакријете лоше

Више нећете морати да страхујете да ли ће вам се фотографија свидети или не

1692964763_Foto-Shutterstock-fotografije.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Веровали или не, чак 76 одсто анкетираних жена признаје да прво погледа себе на фотографији и да најчешће понавља снимак јер мисле да ће боље изгледати на другом. Више од половине њих затражило је од пријатеља да избришу фотографију са неког од профила јер на њима изгледају пуније него што јесу, није им лепа фризура итд. А само би требало да науче неке мале цаке, изаберу "сталну позу" пред фото-апаратом и неће бити проблема.

Ево шта би требало да запамтите било да се фотографишете с пријатељима код куће, на некој свечаности, венчању или на неком другом месту.

Не фотографишите се испод линије браде

На фотографијама усликаним у висини лица или мало изнад, људи боље изгледају. Ако подигнете мало фотоапарат избећи ћете да вам брада изгледа дупло већа.

До изражаја ће доћи очи. Управо због тога фотографи се често на венчањима пењу на столице док фотографишу. Углавном, апарат би требало да буде мало изнад вас или бар у истој равни са очима јер ћете тако изгледати мршавије.

Пазите на стомак

Не удишите дубоко да бисте увукли стомак, јер је то погрешно. Рамена ће вам на фотографији изгледати повијено. Уместо да дубоко удахнете, потребно је да издахнете за време фотографисања. Окрените тело мало на страну, не потпуно према објективу. Удахните дубоко док фотограф узима апарат, исправите рамена и подигните груди, па издахните полако и насмејте се док вас фотографише.

Глава напред

Избаците главу мало према апарату. Уколико вам се то не свиђа, исправите рамена и мало накривите главу тачно толико да осетите затезање у кључној кости. Резултат ће бити исти.

Без трептања

Гледајте у под док позирате, а када фотограф каже "птичица", подигните очи и погледајте у апарат. На овај начин ћете изгледати свеже и нећете трептати. Ако носите сочива или имате суве очи због алергије, користите капи за очи.

Изгледајте мршавије помоћу шминке

Нанесете мало пудера одмах испод јагодичне кости да бисте истакли јагодице, и испод вилице, уколико не желите да вам брада изгледа већа него што јесте. Професионалци тврде да је добро да увек мало подигните браду јер иначе може изгледати као да имате подбрадак.

Целулит на ногама прикријте кремом за самопотамњивање.

Протресите косу

У току дана фризура уме да спласне. На фотографијама таква коса изгледа још опуштеније. Протресите косу пре фотографисања јер ће тако добити волумен.

Савет плус 

Децу је најбоље сликати у спонтаним ситуацијама, значи хватати тренутке док се играју, спавају, једу, пливају итд., јер тада најбоље изгледају на фотографијама. Ако заједно с вама, мало их заголицајте да би им израз лица био природно насмејан.

Истакните добро, а сакријте лоше

Имате кратак торзо?
Не држите руке на струку, него на куковима или ниже.
Имате пуније ноге?
Прекрстите их било да седите или стојите. Можете и једну ногу мало да избаците напред. Не треба да носите тамну одећу да бисте сакрили оно што не волите на себи. Обуците оно што вам добро стоји и у чему се најбоље осећате.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas