Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАУЧНИЦИ

Упитали Ајнштајна: Како је бити најпаметнији човек на свету? Он одговорио: НЕ ЗНАМ, ПИТАЈТЕ НИКОЛУ ТЕСЛУ

Познати физичар сматрао да је наш научник бољи од њега

104121012_552056155460549_500726617678683351_n.jpg
Oglas

Алберт Ајнштајн, теоријски физичар и један од најзначајнијих научника 20. века за живота није сматрао да је најпаметнији човек на свету. Добитник Нобелове награде за формулисање и објашњење фотоелектричног ефекта мислио је да је Никола Тесла интелигентнији од њега.

Прочитајте још: Њега су прозвали НАЈГЛУПЉИМ ТУРИСТОМ НА СВЕТУ: Кад погледате видео, све ће вам бити јасно (ВИДЕО)

Када су новинари упитали Ајнштајна како је бити најпаметнији човек на свету, он је одговорио: "Не знам, питајте Николу Теслу."

Српски научник, проналазач и инжењер заслужан је за преко 700 проналазака, а најпознатији је по открићу наизменичне струје. Такође, његов рад допринео је напретку бежичне комуникације, ласера, х-зрака, радара, расвете, роботике... 

Прочитајте још: Сви смо мислили да знамо чему је служио КИНЕСКИ ЗИД: Археолози су ДЕМАНТОВАЛИ ову теорију

Два светска научника се нису слагала око прихваћене теорије релативитета. Наводно је Тесла послао писмо Ајнштајну које је гласило: "Захвалан сам теби и другима јер преко својих погрешних теорија водите људе далеко од опасне руте коју ја слиједим." Тесла се, наиме, оштро противио овој теорији и говорио да је у потпуности бесмислена. 

"Та теорија је сакупила све грешке и неистине. Заогрнула их је у предиван математички омот који посматрача фасцинира и замамљује. На такав начин да посматрачи постају сасвим слијепи за оно што је у теорији погрешно. Теорија релативности је као просјак заогрнут у гримизни царски плашт, због ког га неупућени људи сматрају окруњеном главом."

На крају је закључио да ниједна претпоставка из теорије релативности није доказана.

Прочитајте још: Рекао је "Приближите се, дете моје, како се зовете?", "Ја сам Грета", одговори... Остало је легенда

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas