Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ЗАГРЉАЈ СПАСА": Дирљива прича о близнакињама које су након порођаја једва преживеле, а спасио их је ДОДИР (ФОТО)

Када су се родиле, биле су тешке свега 1 килограм

1661946361_Foto-Pexels.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Много тих ствари једноставно нисмо радили. Мислили смо да су та деца превише крхка да би радила такве ствари, рекао је доктор.

Моћ љубави није само у бајкама! Медицинска сестра је ставила умирућу бебу поред своје сестре, а њезин загрљај је довео до чуда. 

У медицини у САД-у се користила терапија људским додиром која је спасила живот једној тек рођеној беби 1995. године. Када су се родиле је девојчице близнакиње, било је то 12 недеља преурањено, и имале су по 1 килограм.

„Медицинске сестре у болници су биле јако искрене и изравно су ми рекле да ствари не изгледају добро, и да ће се можда погоршати за 42-78 сати“, рекао је отац Паул Јацксон.

Када су близнакиње имале 3 недеље Бриелле, једна је имала проблема  са дисањем, падао јој је ниво кисеоника, срце јој је пумпало и поплавила је.

Прочитајте још: Да ли знате шта су СЛЕПЕ БУБУЉИЦЕ? Ево како се изборити са овим непријатељима на нашем ЛИЦУ

Тада је сестра у болници, Гаyле Каспариан, питала родитеље може ли пробати нешто што никада није покушано.

То је било нешто што је променило медицину у САД-у. Сестра је одлучила ставити јачу близнакињу, Кyрие, у исти инкубатор с Бриелле како би биле у директном додиру кожом, оно што се популарно назива „тоболчарева нега“, а познато је било и изван САД-а.

Након неколико секунди Кyрие је своју малу ручицу ставила на сестру, оно што су медији назвали „загрљај спаса.“

Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - ЦНН 

Бриелино стање се побољшало готово одмах

„Када сам ставила Бриелле с њеном сестром, то је било сјајно. Она ју је одмах умирила. Срце се смирило и боја се вратила“, рекла је Каспариан.

Уобичајено је било да се близанци и тројке раздвоје због страха од инфекције, али искуство с Кyрие и Бриелле показало се као историјска прекретница која је променила ову праксу.

„Много тих ствари једноставно нисмо радили. Мислили смо да су та деца превише крхка да би радила такве ствари. Сада то радимо не само с 28-недељним бебама, него и 23, 24, 25 недеља. Чак и када су спојени на респиратор за дисање“, рекао је др. Стуарт Wеисенбергер.

Фото: Принтсцреен/ YоуТубе - ЦНН 

Близнакиње су одрасле у здраве и нормалне људе које употпуњавају реченице једна другој, говоре у исто време и деле мисли.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas