Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је 2022. "година плавуша": Жене које су симбол плавокосе лепоте

Одакле је кренуо талас плавуша?

1673018026_profimedia-0738597393-naslovna.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Ова година нам је донела много нових трендова и припремила нас на сваштару која нас може очекивати у 2023. Када се осврнемо на 2022, можемо закључити да је дефинитивно година природне лепоте, али не у потпуности када је у питању коса.

Сада је дефинитвно почео тренд "повратак отписаних", тачније враћање ранијим временима, али не хронолошки уназад као што је очекивано, већ је доста помешаних модних ера заузело своје место у претходној години. Почело је са стиловима 90-их и 80-их, па су се умешале 2000-те, па све заједно са круном 60-их. Тако су се и фризуре и боје врло ређале протеклих 12 месеци, али плава је озваничила победу.
Парис Хилтон рекла је једном приликом да свака деценија има једну "плаву икону", с тим да је и она једна од њих у раним 2000-им. Могло би се рећи да је то истина, поготово јер млади преузимају стил облачења и фризура од познатих личности.

Прочитајте још: УНИШТЕНА: Фанови не могу да дођу себи од ШОКА, када су угледали како изгледа коса Ким Кадашијан без уметака (ФОТО/ВИДЕО)

Тренутно је фаза 1960-их година, где се и на ревијама и црвеним теписима провуче по неколико стилова ове деценије, али дефинитивно инспирација плавушама јесте Мерилин Монро и њена упечатљива густа плава коса, са јаким волуменом и увек дотераном фризуром.
То је одувек асоцијација људима када су жене почеле са фарбањем у ову боју, а и данас је тако.
Такође, једна од најпопуларнијих плавуша је и принцеза Дајана која је имала специфичан стил, како фризуре тако и одеће, на који се многи и дан-данас угледају. Плавуше се више забављају?

Прочитајте још: Зашто се за ЖУТУ БОЈУ косе каже да је ПЛАВА? Иза ове НЕДОУМИЦЕ стоји занимљива историјиска прича

Фото: Схуттерстоцк

Ово је позната реченица, али се исто тако односи на било коју боју косе коју променимо. Када се жена офарба у плаво и задовољна је како изгледа, она добија специфичан "напад" енергије, "светлија коса- ведрија особа", а такође је веома упечатљива промена, што женама импонује.

Али, наравно ово важи и за друге боје. Инфлуенсери и познате личности су велика инспирација за одабир ове боје, поготово што пропагирајући сладак и забаван живот на психолошком нивоу,а п жена уочава и боју косе па са тим и повеже.
Није најприродније нити је најздравији стадиум косе, али је дефинитивно узбудљиво за свет моде да се са нијансама модерног вратимо на обнављање чувених трендова ранијих времена, наводи "Тхегуардиан.цом"

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas