· · Komentari: 0

Zašto je 2022. "godina plavuša": Žene koje su simbol plavokose lepote

Odakle je krenuo talas plavuša?

1673018026_profimedia-0738597393-naslovna.jpg
Foto: profimedia

Ova godina nam je donela mnogo novih trendova i pripremila nas na svaštaru koja nas može očekivati u 2023. Kada se osvrnemo na 2022, možemo zaključiti da je definitivno godina prirodne lepote, ali ne u potpunosti kada je u pitanju kosa.

Sada je definitvno počeo trend "povratak otpisanih", tačnije vraćanje ranijim vremenima, ali ne hronološki unazad kao što je očekivano, već je dosta pomešanih modnih era zauzelo svoje mesto u prethodnoj godini. Počelo je sa stilovima 90-ih i 80-ih, pa su se umešale 2000-te, pa sve zajedno sa krunom 60-ih. Tako su se i frizure i boje vrlo ređale proteklih 12 meseci, ali plava je ozvaničila pobedu.
Paris Hilton rekla je jednom prilikom da svaka decenija ima jednu "plavu ikonu", s tim da je i ona jedna od njih u ranim 2000-im. Moglo bi se reći da je to istina, pogotovo jer mladi preuzimaju stil oblačenja i frizura od poznatih ličnosti.

Pročitajte još: UNIŠTENA: Fanovi ne mogu da dođu sebi od ŠOKA, kada su ugledali kako izgleda kosa Kim Kadašijan bez umetaka (FOTO/VIDEO)

Trenutno je faza 1960-ih godina, gde se i na revijama i crvenim tepisima provuče po nekoliko stilova ove decenije, ali definitivno inspiracija plavušama jeste Merilin Monro i njena upečatljiva gusta plava kosa, sa jakim volumenom i uvek doteranom frizurom.
To je oduvek asocijacija ljudima kada su žene počele sa farbanjem u ovu boju, a i danas je tako.
Takođe, jedna od najpopularnijih plavuša je i princeza Dajana koja je imala specifičan stil, kako frizure tako i odeće, na koji se mnogi i dan-danas ugledaju. Plavuše se više zabavljaju?

Pročitajte još: Zašto se za ŽUTU BOJU kose kaže da je PLAVA? Iza ove NEDOUMICE stoji zanimljiva istorijiska priča

Foto: Shutterstock

Ovo je poznata rečenica, ali se isto tako odnosi na bilo koju boju kose koju promenimo. Kada se žena ofarba u plavo i zadovoljna je kako izgleda, ona dobija specifičan "napad" energije, "svetlija kosa- vedrija osoba", a takođe je veoma upečatljiva promena, što ženama imponuje.

Ali, naravno ovo važi i za druge boje. Influenseri i poznate ličnosti su velika inspiracija za odabir ove boje, pogotovo što propagirajući sladak i zabavan život na psihološkom nivou,a p žena uočava i boju kose pa sa tim i poveže.
Nije najprirodnije niti je najzdraviji stadium kose, ali je definitivno uzbudljivo za svet mode da se sa nijansama modernog vratimo na obnavljanje čuvenih trendova ranijih vremena, navodi "Theguardian.com"

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.