Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАШТО ПОСЛЕДЊИ МИНУТ НА ДИСПЛЕЈУ МАШИНЕ ТРАЈЕ ЦЕЛУ ВЕЧНОСТ? Из ових разлога прање веша може трајати дуже од планираног

Многи су приметили да приказ времена на машини за веш показује да ће машина завршити са прањем за минут, а тај последњи минут траје дуже од минута.

1707047490_shutterstock_2103990455.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иза тога стоје различити разлози. Наиме, према тврдњама стручњака, на циклус прања утичу различити фактори. Они објашњавају да се машина покушава држати наведеног трајања, али не успева увек. У неким је ситуацијама, међутим, сам корисник крив ако мора дуже чекати. Из ових разлога рад машине за веш може трајати дуже од планираног.

У наставку прочитајте неколико разлога које стручњаци наводе као разлог због којег машина пере дуже од планираног.

1. Превише детерџента

Сензор детектује када се у бубњу ствара пуно пене. То може бити зато што сте ставили превише прашка за прање или погрешан детерџент. Ако се на крају циклуса прања појави велика количина пене, уређај ће причекати док та пена не нестане. Затим је испере водом. Поступак се понавља док више нема пене. Због тога последња минута понекад може потрајати дуже.

2. Неравнотежа у бубњу

Ако постоји само један велики комад, попут простирке или ћебета, доћи ће до неравнотеже. То се такође може догодити ако се опере само неколико ствари. Машина детектује да бубањ не ради глатко и престаје се окретати како би избегла оштећење. Бубањ се тада окреће уназад како би се веш равномерно распоредио. Међутим, будући да то не функционише добро за поједине велике предмете, машина понавља поступак све док коначно не заврши циклус прања без центрифуге. То такође може утицати на посљедњи тренутак. Такође се може догодити да је у вешу остало превише воде.

3. Температура и притисак воде

За разлику од првог, на ову тачку се нажалост мало може утицати. Ипак, и ово свакако утиче на укупно време рада веш машине. Ако вода излази из улаза са сувише ниским притиском, пуњење траје дуже. Слична је ситуација и с радном температуром: ако у уређај уђе врло хладна вода, потребно ју је прво загрејати у зависности од циклуса прања. Што је вода хладнија, потребно је више времена.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas