Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто стављамо маскару отворених уста? Постоји објашњење за ову необичну навику

Чак и док посматрате најграциозније особе како наносе маскару, увидећете да оне то чине отворених уста

1698060891_shutterstock_1257033982-1-.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Изузетака, дакле, нема. Зашто је то тако, појаснила је Бланка Коб, стручњак за говор тела.

- Феномен отворених уста је подсвесна акција. Уопште нисте свесни да то радите.

Иако изобличено лице изгледа чудно, оно заправо има сврху. Свако ко је икада случајно забио четкицу маскаре у око зна да то није баш пријатно искуство. Зато, када потамњујемо трепавице, трудимо се да очи буду што отвореније и мирније.

- Два различита нерва контролишу мишиће који отварају и затварају ваша уста и горње капке, а ти нерви се налазе близу један другом – истиче Коб. - Водећа теорија зашто се ваша уста отварају док наносите маскару ослања се на чињеницу да се ти нерви у једном делу укрштају. Једном када научите да тако нанесете маскару, тешко је свесно променити такво понашање. Једноставно, само настављате да шминкате очи отворених уста.

Други стручњаци, међутим, имају једноставније објашњење – када су вам уста широм отворена, теже вам је да трепћете, па отуда и лакше да нанесете маскару. Има смисла, зар не?

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas