Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
појава

Зашто су нам образи црвени зими? Сигурно сте приметили ову појаву

Образи током зиме посебно црвене.

1639128077_shutterstock_93646912.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Образи црвене у различитим околностима. Најчешћа појава је директна последица осећаја анксиозности или стида, који је покреће нервни систем, када поцрвенимо крвни судови на лицу се шире и повећавају проток крви што постаје видљиво испод коже.

Међутим, нису само психолошки фактори ти који могу изазвати ово. Неки људи могу искусити црвенило након што поједу или попију нешто топло или чак након конзумирања алкохола.

Прочитајте још: Зашто се на ВРХ ЈЕЛКЕ обично ставља украс у облику ЗВЕЗДЕ? Прича коју многи деле са децом

Црвени образи могу да се појаве и као директна последица временских прилика. Без обзира да ли сте у топлој или хладној клими, температура може утицати на различите делове вашег тела - посебно зими.

Мразни ветрови и хладне температуре главни су кривци румених образа

Слично као да ваше тело поцрвени као резултат психолошког окидача, физички осећаји могу да изазову да вам образи поцрвене. Најчешћа је реакција ваше коже на хладан ветар, јер јака хладноћа директно на лицу може да скине природна уља и остави нас са опекотинама од ветра.

Прочитајте још: Свака боја УКРАСА за новогодишњу јелку ИМА ЗНАЧЕЊЕ: Одаберите ону која одговара вашем дому

То је заправо врста "иритантног дерматитиса" који је узрокован ветром који извлачи воду из горњег слоја епидермиса. Тако да је сувоћа коже један од разлога зашто лице поцрвени зими.

 Док тело покушава да се загреје, крвни судови на образима се шире како би омогућили да више крви тече у лице, пише Тхе Лист.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas